Centrele de zi pentru persoanele cu dizabilități vor funcționa în baza unui nou Regulament

  • 05 Decembrie 2019 13:14
Centrele de zi pentru persoanele cu dizabilități vor funcționa în baza unui nou Regulament

Centrele de zi pentru persoanele cu dizabilități vor funcționa în baza unui nou Regulament-cadru. Documentul va fi publicat vineri, 6 decembrie, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit Regulamentului, centrele vor putea fi create de un prestator de servicii public sau privat. Scopul acestora este asigurarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, prin implicarea acestora în diferite activității distractive, culturale, sportive, ocupaționale, de dezvoltare a abilităților, asistență pentru respectarea igienei personale.

Beneficiari ai centrelor pot fi persoane cu dizabilități care au abilități sociale reduse, capacitate scăzută de autodeservire și necesită supraveghere, asistare și suport pe parcursul zilei. În centrele de zi, beneficiarii vor avea parte, în special, de diverse activități ocupaționale, de asistență în administrarea medicamentelor și de kinetoterapie.

Pentru a fi admis în centru, solicitantul sau reprezentantul legal al acestuia trebuie să depună o cerere însoțită de copiile actului de identitate și a certificatului de dizabilitate. 

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău