Centrele de înmatriculare a mașinilor cu numere neutre sunt funcționale în Transnistria. Pot circula în UE (FOTO)

  • 01 Septembrie 2018 14:21
Centrele de înmatriculare a mașinilor cu numere neutre sunt funcționale în Transnistria. Pot circula în UE (FOTO)

Oficiile de înmatriculare a autoturismelor din stânga Nistrului, deschise de autoritățile constituționale de la Chișinău la Râbnița și Tiraspol, sunt funcționale de astăzi, începând cu ora 12.00.

Zilele trecute acestea au fost inspectate de viceprim-ministrul pentru Reintegrare Cristina Lesnic și pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev.

Cei doi au evaluat gradul de pregătire al punctelor de lucru, precum și procedura tehnică de înregistrare a vehiculelor, conform înțelegerilor la care s-au ajuns anterior în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, potrivit agenției oficiale de la Tiraspol ”Novosti PMR”.

Reprezentanțele Agenției Servicii Publice a R.Moldova vor elibera plăcuțe de înmatriculare neutre, recunoscute de comunitatea internațională.

Noile numere nu vor avea imprimat drapelul sau stema de stat a R.Moldova, dar, în același timp, vor fi și fără drapelul separatist.

Evidența mijloacelor de transport din stânga Nistrului de către oficiile controlate de la Chișinău va permite locuitorilor din estul țării să călătorească inclusiv în Uniunea Europeană.

Până acum, cu plăcuțe eliberate de autoritățile de la Tiraspol, deplasarea era posibilă doar în Ucraina și Rusia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău