Centrală Termoelectrică și drumuri adaptate la trafic în Chișinău - promisiuni electorale ale candidaților la Primărie

  • 02 Mai 2018 17:26
Centrală Termoelectrică și drumuri adaptate la trafic în Chișinău - promisiuni electorale ale candidaților la Primărie

Candidații la funcția de primar al municipiului Chișinăului promit acces liber în Primărie, înființarea unei comisii privind construcțiile ilegale, construirea unei Centrale Termoelectrice sau construirea de drumuri pentru fluidizarea traficului rutier.

Candidatul Socialiștilor Ion Ceban promite să reformeze primăria în cazul în care va ajunge să o conducă. Totodată, acesta a semnat două documente formulate de mai multe asociați obștești prin care s-a angajat, printre altele, să nu utilizeze în această campanie electorală metode de PR „negru”:

„Nu vom utiliza metode de PR negru. Limbaj ofensator în emisiunile televizate, parcă nu utilizăm. Metode de mituire directe sau indirecte a alegătorilor, parcă nu le utilizăm. Refuzarea publicității ascunse, inclusiv cu utilizarea reurselor administrative. Metode administrative nu prea avem, cred că asta nu se referă la mine. În ceea ce privește resursele financiare de proviniență dubioasă pentru a pregăti materiale pre-electorale, am prezentat toate rapoartele.”

Un alt candidat pentru Primăria Chișinău, liberalul Valeriu Munteanu, a vorbit despre necesitatea unei centrale termoelectrice în Chișinău, cu o capacitate mult mai mare și necontrolată de guvern și care să asigure independența energetică a cetățenilor R. Moldova și a chișinăuienilor. Valeriu Munteanu a amintit de prejudiciile pe care le suportă anual R. Moldova procurând energie electrică de la Cuciurgani, centrală situată pe teritoriul transnistrean și controlată de Rusia:

„Această întreprindere trebuie creată în patrimoniul municipalității. Va scuti locuitorii, în prezent dar și în viitor, de jugul contractelor puse în cârcă de către guvernanții de la Chișinău în colaborare cu axa Tiraspol-Moscova”, a spus Valeriu Munteanu.

O altă problemă a Chișinăului, fluidizarea traficului rutier, a fost abordată de candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Una dintre soluțiile propuse de acesta fiind prelungirea străzii Albișoara până la strada Mesager. Costurile acestui proiect ar fi de 200 milioane de lei, potrivit lui Andrei Năstase.  

Prin construcția acestei porțiuni de drum soluționăm traficul infernal din intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Ion Creangă. Vom reduce fluxul de automobile pe străzile Mihai Viteazu și Calea Ieșilor. Această conexiune va permite transportului auto care pleacă înspre Nisporeni, Călărași, Strășeni, Ungheni, să ocolească centrul orașului.”

Amintim că alegerile noi pentru Primăria municipiului Chișinău vor ave aloc pe 20 mai. Pentru funcția de primar general concurează 12 candidați.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău