Centrala nucleară iraniană din Bushehr, închisă temporar din cauza unei ''defecțiuni'' tehnice

  • 21 Iunie 2021 09:33
Centrala nucleară iraniană din Bushehr, închisă temporar din cauza unei ''defecțiuni'' tehnice

Centrala nucleară iraniană din Bushehr (sudul Iranului) a fost închisă temporar din cauza unei ''defecțiuni'' tehnice, a anunțat Organizația pentru Energie Atomică din Iran în noaptea de duminică spre luni, transmite France Presse.

''În urma unei defecțiuni tehnice la centrala din Bushehr (...) aceasta a fost oprită temporar și deconectată de la rețeaua națională de electricitate'', a scris organizația, care operează singura centrală atomică din țară, fără a preciza natura problemei.

''În mod firesc, după remedierea acestei defecțiuni tehnice, centrala va fi reconectată la rețeaua națională de energie electrică", se mai arată în scurtul comunicat.

Bushehr este un port din Golful Persic, mai aproape de capitalele mai multor monarhii din Peninsula Arabică decât de Teheran, motiv pentru care centrala, care este construită într-o zonă frecvent predispusă la cutremure, reprezintă o sursă de îngrijorare pentru aceste state.

Centrala din Bushehr, dotată cu un reactor de 1.000 MW, a fost construită de Rusia și a fost predată oficial în septembrie 2013, după ani de întârzieri.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău