Centrala nucleară de la Cernobîl, capturată de forțele ruse (oficial ucrainean)

  • 24 Februarie 2022 19:51
Centrala nucleară de la Cernobîl, capturată de forțele ruse (oficial ucrainean)

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forțele ruse, a declarat joi Mihailo Podoliak, consilier al oficiului prezidențial al Ucrainei, citat de Reuters.

"Este imposibil să spunem dacă centrala nucleară de la Cernobîl este sigură după un atac complet lipsit de sens din partea rușilor", a spus el. "Aceasta este una dintre cele mai serioase amenințări din Europa de astăzi", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Anterior, un responsabil din Ministerul de Interne ucrainean a declarat că erau în desfășurare lupte în apropierea depozitului cu deșeuri nucleare al centralei de la Cernobîl, unde armata rusă a pătruns dinspre Belarus.

La ordinul președintelui Vladimir Putin, care a acuzat ''abuzurile și genocidul regimului de la Kiev'' față de rusofonii din estul separatist al Ucrainei și ignorarea de către Occident a cererilor sale privind garanțiile de securitate, Rusia a lansat joi dimineață o ofensivă de anvergură asupra Ucrainei, cu atacuri aeriene și cu rachete asupra instalațiilor militare ucrainene și incursiuni terestre și desanturi maritime din mai multe direcții, inclusiv dinspre Belarus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău