Centrala hidroelectrică din Kahovka, minată de ruși încă din luna aprilie (serviciul de informații al armatei ucrainene)

  • 21 Octombrie 2022 15:03
Centrala hidroelectrică din Kahovka, minată de ruși încă din luna aprilie (serviciul de informații al armatei ucrainene)

Direcția Principală de Informații (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev susține că trupele ruse au minat centrala hidroelectrică de la Kahovka în luna aprilie, iar în ultima săptămână, invadatorii au efectuat "lucrări suplimentare" în acest sens, scrie Rador.

Potrivit GUR, trupele ruse se pregătesc pentru eventualitatea în care apărătorii ucraineni vor elibera rapid zona de pe malul drept al Niprului din regiunea Herson și plănuiesc o serie de atacuri teroriste pe acest teritoriu. Există pericolul ca aceștia să distrugă barajul lacului de acumulare de la Kahovka și unitățile hidrocentralei. "Aruncarea în aer barajului a fost planificată înainte - principalele lucrări vizând amplasarea minelor au avut loc încă în aprilie.

În cursul săptămânii curente, au fost minate suplimentar ecluzele și pilonii hidrocentralei Kahovka. Pe baraj au fost puse două camioane Kamaz fără șoferi. Ambele vehicule sunt pline de cutii cu explozibili" - se arată în comunicatul GUR. Serviciul de informații ale armatei ucrainene mai subliniază că statul agresor - Federația Rusă - pregătește în mod deliberat atacuri teroriste care vor duce la consecințe catastrofale. "Dacă aceste planuri vor fi implementate, vor fi afectate zeci de așezări ucrainene, inclusiv Herson.

Amploarea dezastrului ecologic în acest caz va depăși cu mult Ucraina și va afecta întreaga regiune a Mării Negre" - a adăugat GUR Amintim că anterior, președintele Volodimir Zelenski a declarat, de asemenea, că trupele ruse au minat barajul și unitățile hidrocentralei Kahovka din regiunea Herson și intenționează să comită un atac terorist sub "steag fals".

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău