Centenarul Unirii | Tabere de odihnă în România pentru elevii, studenții și profesorii din R.Moldova

  • 25 Octombrie 2018 10:37
Centenarul Unirii | Tabere de odihnă în România pentru elevii, studenții și profesorii din R.Moldova

Elevii, studenții și profesorii din R. Moldova vor avea posibilitatea să participe în această toamnă la mai multe activități organizate în cadrul taberelor din România.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la București lansează oficial ediția de iarnă a Programului de Tabere „ARC-Centenar”, ediția 2018, o premieră de la înființarea acestui proiect, anunță un comunicat al instituției. Astfel, 300 de elevi, studenți și profesori din comunitățile istorice din afara României și anume din Republica Moldova, Ucraina, regiunea Transcarpatia, Ungaria, Serbia sau Bulgaria vor putea participa la acest program. 

Doritorii se vor putea odihni timp de o săptămână în Tabăra Căprioara din județul Hunedoara, în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie, sau în Tabăra Săcelu din județul Gorj, în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie. 

Participanții se vor bucura de ateliere de conversație în limba română, de creație, de istorie, cultură și civilizație românească, de sport, precum și de alte activități organizate în cadrul taberelor.

Potrivit Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Programul de tabere „ARC” își propune să ofere o experiență unică românilor aflați peste hotare, să le pună la dispoziție oportunitatea de a dobândi cunoștințe despre cultura și civilizația românească și să promoveze valorile patrimoniului cultural românesc. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău