CENTENARUL UNIRII | Femeile de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului vor colabora în baza unui acord

  • 06 Aprilie 2018 14:13
CENTENARUL UNIRII | Femeile de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului vor colabora în baza unui acord

Femeile de afaceri din R. Moldova și România vor colabora pentru a se susține reciproc și pentru a face schimb de experiență. Asociația Femeilor Antreprenoare din R.Moldova a semnat astăzi un acord de colaborare cu Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor din România.  

Președinta  Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova, Otilia Drăguțanu, a subliniat că cele două asociații de femei antreprenoare își propun să facă schimb de experiență în ceea ce privește promovarea businessului feminin și a măsurilor de încurajare a femeilor de a se implica în afaceri. „Avem ce învăța de la ele. La nivel de legislație se fac multe lucruri în România pentru susținerea antreprenoarelor. Ele au acces la cunoștințe, la instruire. Sunt în UE, există fonduri europene, proiecte europene. Vrem să aflăm detalii, să vedem ce putem prelua ca să putem aplica în afacerile noastre”, a declarat Otilia Drăguțanu. 

De asemenea, una dintre membrele Asociației, Olga Țăpordei, a menționat că antreprenoarele de la Chișinău vor să afle mai multe despre instrumentele de business aplicate de cele din România, dar sunt interesate și de piața europeană. „Este mai multă dorință de a împărtăși și de a afla noi instrumente ale persoanelor de afaceri din România. Interesul nostru este să ajungem și pe piața românească și să fim prezenți și acolo”, a afirmat antreprenoarea.

Vicepreședinta Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor din România, Viorica Pușcaș, a remarcat că semnarea acordului de colaborare între femeile de afaceri din România și R. Moldova este semnificativă în contextul Anului Centenar 2018. „Ne-am dorit foarte mult, mai ales în anul serbării Centenarului, să semnăm acest acord de colaborare și să dezvoltăm durabil pe viitor, și să creăm proiecte importante pentru comunitățile noastre”, a spus Viorica Pușcaș. 

România este principalul partener comercial al R. Moldova. Datele Biroului național de Statistică arată că cea mai mare parte a exporturilor moldovenești, aproximativ un sfert, se îndreaptă spre piața românească. Cele mai multe importuri, aproape 15 la sută, provin de asemenea din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău