Centenarul Unirii | Declarație comună de cooperare între Curțile de Conturi din R.Moldova și România

  • 19 Octombrie 2018 13:03
Centenarul Unirii | Declarație comună de cooperare între Curțile de Conturi din R.Moldova și România

Curtea de Conturi a R. Moldova (CCRM) și Curtea de Conturi a României (CCR) au parafat o Declarație Comună care își propune continuarea și consolidarea dialogului și dezvoltarea cooperării între cele două Instituții Supreme de Audit.

Evenimentul de semnare a documentului a avut loc în cadrul Reuniunii Comune a Plenului Curților de Conturi din R. Moldova și România, organizată în perioada 17 - 20 octombrie, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

„Declarația comună pe care am semnat-o cu domnul președinte Mihai Busuioc este un pas demn de istorie. De altfel, vom așeza un exemplar al acestei Declarații în Muzeul Curții de Conturi din Moldova. Sper ca exemplul de cooperare dintre cele două Curți de Conturi să fie un model și pentru alte instituții de pe cele două maluri ale Prutului', a spus Veaceslav Untila, președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova, potrivit Agerpres.

La rândul său, președintele CCR, Mihai Busuioc, a declarat că întotdeauna a considerat că momentele cu însemnătate capătă o valoare mai mare atunci când pot fi sărbătorite alături de prieteni. „Mă onorează astfel să putem marca momentul Centenarului României Mari alături de prietenii și de colegii noștri de la Curtea de Conturi din Republica Moldova. Colaborarea dintre Instituțiile Supreme de Audit din cele două țări face astăzi un nou pas înainte și am convingerea că prin activitatea noastră comună și prin echipele mixte de experți în auditul din diverse domenii vom putea să învățăm unii de la alții, dând astfel un exemplu de bună practică", a fost unul dintre mesajele de deschidere ale președintelui CCR.

La finalul discuțiilor, Veaceslav Unitla l-a decorat pe omologul din România cu cea mai importantă distincție a Curții de Conturi a Republicii Moldova, Crucea "Pentru Merit" Gradul I. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău