Centenarul Unirii | Agricultorii din R.Moldova își vor prezenta produsele în orașul Brașov, România

  • 02 Mai 2018 12:42
Centenarul Unirii | Agricultorii din R.Moldova își vor prezenta produsele în orașul Brașov, România

Mai multe evenimente dedicate fermierilor și oamenilor de afaceri vor fi organizate în orașul Brașov, România, fiind o oportunitate pentru aceștia de a-și promova produsele și de a face schimb de experiență.

Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCIRM), Mihai Bîlba, viceprimarul Brașovului, Costel Mihai și președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea, au semnat acordul de parteneriat pentru organizarea la Brașov a Expoziției „Republica Moldova Prezintă”. Evenimentul va avea loc în perioada15-17 iunie 2018, în Piața Sfatului din orașul Brașov, potrivit unui comunicat al CCIRM.

Astfel, vor fi roganizate o expoziție de produse moldovenești, un forum bilateral destinat oamenilor de afaceri, concerte și evenimente publice. Vor participa aproximativ 100 de producători din R. Moldova din industria alimentară și agricultură, producția de vinuri, băuturi și sucuri din fructe, industrie, echipamente electronice, servicii, confecții, încălțăminte, bijuterii și accesorii. Vor lipsi doar produsele din carne și cele de lactate, care au reglementări speciale în Comunitatea Europeană. Printre cei care vor încânta publicul în cadrul concertelor sunt Ansamblul Fluieraș și interpretul Valentin Boghean din Chișinău. „Pentru Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova va fi un eveniment important, pentru că dorim să scoatem în evidență companiile din Republica Moldova care nu sunt cunoscute în Brașov și dorim să promovăm produsele noatre în România și în special în Brașov. Acest eveniment este la a treia ediție, după Iași și Ploiești, și sper că prezența producătorilor moldoveni la Brașov, prin acest eveniment, va deveni un fapt obișnuit”, a afirmat Mihai Bîlba. 

La rândul său, viceprimarul Brașovului, Costel Mihai a spus că este important ca dincolo de declarațiile cu privire la Anul Centenarului și referirile la bunele relații cu R. Moldova, să fuie derulate activități concrete, atât în domeniul cultural cât și în domeniul economic. „În Brașov există o comunitate numeroasă de români din Republica Moldova și cred că acest eveniment va contribui substanțial la dezvoltarea mediului economic brașovean. Cred că va fi un eveniment frumos, de care vor beneficia ambele părți, atât Brașovul, cât și R. Moldova“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

„Pentru noi este un moment important în dezvoltarea relațiilor economice bilaterale între Republica Moldova și Brașov. Este primul eveniment de acest fel de la noi și sper să creeze noi oportunități de afaceri de ambele părți. O parte dintre produsele din Republica Moldova sunt cunoscute și apreciate de consumatorii din România și mai ales de cei din Brașov, dar sunt convins că vom face cunoștință și cu produse noi“, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Potrivit acordului de parteneriat, Primăria Brașov va pune la dispoziția evenimentului Piața Sfatului și va asigura spațiile de desfacere, în corturile sau căsuțele aparținând Regiei Pădurilor Kronstadt, se va ocupa de autorizare și logistică, de asigurarea utilităților, pazei și salubrizării și va fi principalul promotor al evenimentului. Cele două Camere de Comerț se vor ocupa de alegerea participanților la expoziție și la spectacole, realizarea formalităților vamale pentru produse și asigurarea cazării invitaților și alte detalii organizator.

Propunerea organizării evenimentului „Republica Moldova Prezintă“ a venit în urmă cu o lună, în timpul vizitei la Brașov a reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie a R. Moldova, care a avut o întâlnire cu primarul Brașovului, George Scripcaru și viceprimarul Costel Mihai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău