Centenarul Marii Uniri | Iașiul de acum 100 de ani - Telefonul Amintirilor, la Muzeul Memoriei

  • 11 Mai 2018 12:52
Centenarul Marii Uniri | Iașiul de acum 100 de ani - Telefonul Amintirilor, la Muzeul Memoriei

Muzeul Memoriei din Iași, România, lansează cu ocazia Centenarului Marii Uniri proiectul „Iași, capitală supraaglomerată”

„În contextul aniversării Centernarului Marii Uniri va avea loc lansarea celei mai recente inițiative a Muzeului Memoriei: Iași, capitală supraaglomerată. Descoperă prin selecția de mărturii, articole din ziare și amintiri un oraș în război, prins între încercarea păstrării normalității cotidiene și incertitudinea zilei de mâine”, se arată în comunicatul Muzeului Memoriei. 

Astfel, organizatorii susțin că doritorii de a descoperi universul Iașilor de acum o sută de ani, pot veni pe 14 mai, la ora 14:00, la CUIB (Str. Gavriil Musicescu, nr. 14). „Echipa Muzeului Memoriei va prezenta Telefonul Amintirilor, o instalație inedită care va reda universul sonor al unui oraș de acum o sută de ani, Iași, o capitală de război supraaglomerată! Acesta conține o selecție de mărturii, articole din ziare, memorii, care creionează o perspectivă mai amplă asupra unui eveniment marcant, Primul Război Mondial. Telefonul Amintirilor funcționează și ca o capsulă a timpului: ai ocazia să îți trimiți un mesaj pe care să îl primești peste un an. Ce nu ai vrea să uiți azi? Ridică receptorul și înregistrează-ți amintirea”, comunică reprezentanții Muzeului. 

Muzeul Memoriei a fost deschis în iulie 2017. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău