Centenarul Filmului Românesc staționează pentru trei zile la Oradea

  • 30 Iulie 2018 13:05
Centenarul Filmului Românesc staționează pentru trei zile la Oradea

În perioada 3-5 august, caravana celor 100 de filme inițiată de către două asociații de la Iași și Chișinău, va fi inclusă în programul festivalului Oradea Summer Film. În toate cele trei zile, în Parcul Cetății Oradea, de la ora 21.00, vor fi proiectate trei filme românești. Invitații speciali sunt și consultanții proiectului: criticul de film Irina-Margareta Nistor și actrița Ileana Popovici.

„La Oradea am găsit o deschidere interesantă către filmul românesc, din primul moment în care am făcut propunerea. Ne bucurăm ca după ce am făcut lansarea oficială de care filmul Reconstituirea n-a avut parte la vremea lui, să putem realiza a treia gală pentru acest film. De când am realizat racordul cu acest film la Serile Filmului Românesc la Iași, acum trei ani, nu l-am mai lăsat, pentru că avem de-a face cu o bijuterie filmică, semnată de cel care a fost Lucian Pintilie” spune Andrei Giurgia, manager proiect România.

„Suntem bucuroși ca în cadrul evenimentului Oradea Summer Film să avem invitată caravana Centenarului Filmului Romanesc, cu sprijinul cărora vom reuși să aducem la Oradea trei dintre filmele importante ale cinematografiei românești, apreciate și premiate în festivalurile de film din Europa, dar nu numai. Ne face o deosebită plăcere să avem alături de noi două invitate ca Irina Margareta Nistor și Ileana Popovici, care ne vor ajuta să înțelegem filmele din weekendul filmului românesc. Acesta va fi primul weekend din cele patru ale Festivalului Oradea Summer Film”, declară Mihai Jurca, Directorul executiv al Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.

Programul Centenarului Filmului Românesc în cadrul Oradea Summer Film:

„Moartea domnului Lăzărescu”, 3 august, ora 21.00, Parcul Cetății Oradea, invitată: Irina-Margareta Nistor

„Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”, 4 august, ora 21.00, Parcul Cetății Oradea, invitată: Irina-Margareta Nistor

„Reconstituirea”, 5 august, ora 21.00, Parcul Cetății Oradea, invitată: Ileana Popovici

Intrarea la proiecții este liberă.

Evenimentele sunt realizate cu sprijinul Primăriei Oradea și al Asociației de promovare a turismului din Oradea și regiune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău