Centenarul Filmului Românesc - la Castelul Sturdza de la Miclăușeni

  • 06 Septembrie 2018 18:47
Centenarul Filmului Românesc - la Castelul Sturdza de la Miclăușeni

Caravana celor 100 de filme ajunge la Castelul Sturdza de la Miclăușeni, comuna Butea, pe 7 și 8 septembrie, cu filmele "Ștefan Luchian", în regia lui Nicolae Mărgineanu, și "Viața nu iartă", de Iulian Mihu și Manole Marcus. Programul Caravanei va include și expoziția și documentarul AGERPRES, dedicate Centenarului Marii Uniri.

Astfel, vineri, de la ora 17,00, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie AGERPRES - "România: Evoluție", iar de la ora 20,30 - proiecția peliculei "Viața nu iartă". Expoziția va cuprinde unele din cele mai importante momente din Arhiva Fotografică AGERPRES, dedicată Marii Uniri.

Totodată, sâmbătă, de la ora 17,00, va avea loc proiecția filmului documentar AGERPRES - ''Marea Unire, România la 100 de ani", care va fi urmată de cea a peliculei "Ștefan Luchian".

Invitatul special la cele două proiecții va fi Irina-Margareta Nistor, consultantul și ambasadorul proiectului.

Primăria Butea și Castelul de la Miclăușeni (județul Iași) sunt instituții partenere în cadrul evenimentelor Centenarului Filmului Românesc.

Filmările au fost realizate pe teritoriul României, dar și în Bucovina de Nord și în Basarabia. Documentarul este realizat de Mihuț Năstăsache, Marilena Stănescu și Sergiu Olteanu. Imaginea este semnată de Alfred Schupler, Sergiu Olteanu și Andrei Cârlan. Reporteri au fost Marilena Stănescu, Mihuț Năstăsache și Camelia Moise. Grafica, sunetul și montajul sunt semnate de Andrei Cârlan, asistent tehnic fiind Alex Vintilescu.

Intrarea la proiecții este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Inițiat de ARTIS și Asociația Obștească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iași și Ateneul din Iași, Centenarul Filmului Românesc a fost lansat pe 3 februarie, la Iași.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău