Celula de criză convocată la IGSU

  • 24 Mai 2019 18:37
Celula de criză convocată la IGSU

O celulă de criză a fost formată de Guvern în legătură cu pericolul inundațiilor în raionul Ștefan Vodă, în special în localitățile din zona limitrofă a râului Nistru.

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat aseară o ședință. Potrivit unui Comunicat al Guvernului, din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor pe râul Nistru în zona respectivă.

Aceeași sursă anunță că la Palanca deja au fost începute lucrările de fortificare a digurilor de protecție. Urmează să fie evaluată situația și întreprinse măsurile de rigoare și  în localitățile Crocmaz, Răscăieți Vechi, Olănești, Purcari, și Talmaza.  Au fost create Comisii Excepționale Locale în toate satele cu risc de inundații. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora și Crocmaz, care necesită a fi întărit.

În total, vor fi mobilizate circa 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori și drumari și peste 10 unități de tehnică specială. Celula de criză se întrunește astăzi în ședință pentru a planifica intervențiile și acțiunile care urmează a fi întreprinse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău