Celebrul pulover cu oi purtat de prințesa Diana, scos la licitație. Valoarea articolului este estimată între 52.000 și 91.000 de dolari

  • 20 August 2023 16:35
Celebrul pulover cu oi purtat de prințesa Diana, scos la licitație. Valoarea articolului este estimată între 52.000 și 91.000 de dolari

Celebrul pulover roșu de lână, decorat cu oi albe și o oaie neagră, purtat de Diana Spencer în 1981, la scurt timp după logodna sa cu prințul Charles, în prezent regele Charles al III-lea al Marii Britanii, va fi scos la licitație la sfârșitul lunii august, a anunțat sâmbătă casa Sotheby’s, transmite AFP, citată de Agerpres.

Puloverul se numără printre obiectele scoase la vânzare în cadrul licitației dedicate figurilor legendare din lumea modei, organizată online de Sotheby’s, cu sediul la New York, în perioada 31 august – 14 septembrie.

Valoarea articolului de lână, cu un model destul de copilăresc, denumit „Black Sheep” („Oaia neagră”), este estimată între 52.300 și 91.600 de dolari.

A fost creat de designerii Sally Muir și Joanna Osborne, care fondaseră, cu trei înainte, marca „Warm and Wonderful”.

La câteva săptămâni după ce Diana a fost fotografiată purtând acest pulover, cele două au primit o scrisoare de la Palatul Buckingham în care li se explica faptul că viitoarea prințesă de Wales îl deteriorase și că dorea să îl repare sau să îl înlocuiască.

Ele au realizat un nou exemplar, pentru care au primit o scrisoare de mulțumire de la secretara personală a tinerei.

În 1983, Diana, devenită prințesă de Wales, l-a îmbrăcat din nou, împreună cu jeanși albi eleganți.

Aproape 40 de ani mai târziu, managerul mărcii Rowing Blazers, Jack Carlson, le-a propus celor doi designeri un parteneriat și a depus o cerere de brevet pentru model, astfel încât să-l poată reproduce pentru propria sa linie.

În ceea ce privește primul pulover deteriorat al Dianei, acesta nu a fost reparat și expediat altcuiva, așa cum au crezut designerii. În martie 2023, Joanna Osborne l-a găsit într-o cutie, în pod.

„După o analiză amănunțită a stării sale și a daunelor la nivelul mânecii și după multe comparații cu fotografiile din 1981, Sotheby’s a confirmat că acesta este puloverul original purtat de prințesa Diana în urmă cu peste 40 de ani”, a dat asigurări casa de licitații.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău