Celebrarea oficială a zilei de naștere a reginei Elisabeta a II-a, marcată printr-o paradă militară restrânsă la Windsor

  • 12 Iunie 2021 18:50
Celebrarea oficială a zilei de naștere a reginei Elisabeta a II-a, marcată printr-o paradă militară restrânsă la Windsor

Celebrarea oficială a zilei de naștere a reginei Elisabeta a II-a a fost marcată sâmbătă printr-o paradă militară restrânsă dar sclipitoare la castelul Windsor, reședința suveranei din afara Londrei, în contextul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, relatează EFE.

Regina care a împlinit 95 de ani la 21 aprilie, a asistat, acompaniată de vărul său Edward, ducele de Kent, la parada militară cunoscută sub numele 'Trooping the Colour' pe esplanada din fața castelului, la care au participat membri ai Garde Écossaise (Garda Scoțiană), ai cavaleriei și instrumentiști. 

Foto: (c) Eddie Mulholland/Pool via REUTERS



Este prima celebrare oficială a zilei de naștere a reginei în lipsa prințului Philip, cel care i-a fost consort timp de 73 de ani.

La sosirea reginei, care vineri s-a întâlnit la Cornwall cu liderii care participă la Summitul G7, a fost intonat imnul național, iar suverana a asistat apoi la ceremonie de la distanță, dintr-un cort amenajat cu această ocazie, ca urmare a restricțiilor impuse de noul coronavirus.

La sfârșit au fost trase 41 de salve de tun, iar avioanele acrobatice 'Red Arrow' ale forțelor aeriene britanice (RAF) au efectuat tradiționalul zbor artistic, lăsând în urmă dâre de fum roșu, alb și albastru.

Foto: (c) Eddie Mulholland/Pool via REUTERS



Regina Elisabeta a II-a are "două" zile de naștere: una pe 21 aprilie, care este data reală de naștere a suveranei, și una în a doua sâmbătă din luna iunie, dată la care se desfășoară evenimentul oficial de celebrare și când condițiile meteo sunt mai prielnice.

În Marea Britanie, celebrarea oficială a zilei de naștere a unui rege sau a unei regine se face într-o altă zi decât în ziua de naștere oficială.

Tradiția a luat naștere în urmă cu peste 250 de ani, în timpul regelui George al II-lea, în 1748. Regele George al II-lea s-a născut în noiembrie, prin urmare vremea nu era foarte prietenoasă pentru o ceremonie oficială care să marcheze aniversarea acestuia.

În alți ani, familia regală mergea odată cu parada militară, apoi se întorcea la Palat, de la balconul căruia saluta fiecare participant la eveniment. În 2021, tradiția nu s-a mai respectat. Pandemia de coronavirus nu a permis o adunare într-un număr atât de mare, iar familia regală își plânge încă prințul.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău