Cele opt voliere din strada Uzinelor urmează să fie amenajate într-o lună

  • 13 Ianuarie 2020 12:15
 Cele opt voliere din strada Uzinelor urmează să fie amenajate într-o lună

Cele opt voliere pentru întreținerea animalelor fără stăpân urmează să fie amenajate pe terenul din strada Uzinelor din capitală în decurs de o lună. Capacitatea acestora va fi de 350-450 de câini. În prezent, autoritățile examinează posibilitatea de a încheia parteneriate pentru a alimenta maidanezii cu produsele care rămân în restaurantele și cafenele din capitală, transmite IPN.

La ședința operativă de la Primărie, Eugen Axentiev, directorul întreprinderii ,,Autosalubritate”, a declarat că terenul respectiv se află pe spațiul necropolei, însă acolo nu au fost efectuate înhumări. Încă din data de 16 decembrie au început lucrările de terasament, iar acum urmează betonarea și instalarea cuștilor din lemn. În prezent, la centrul de sterilizare, pentru o perioadă, sunt întreținuți peste 400 de câini.

Eugen Axentiev a menționat că se atestă o creștere a numărului de cereri din partea cetățenilor, în care aceștia se plâng pe maidanezi. În prezent sunt în jur de 60 de adrese unde urmează să se intervină, câinii fără stăpân să fie prinși, sterilizați etc.

Potrivit lui, după încheierea amenajării volierelor, urmează să se purceadă la îmbunătățirea condițiilor de sterilizare a animalelor fără stăpân, lucru care ar urma să aibă loc până pe 1 iunie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău