Cele mai solicitate destinații de vacanță și cât sunt dispuși cetățenii R.Moldova să cheltuie pentru a se odihni

  • 03 Iulie 2017 14:07
0%
00:00:00
00:00:00

Bulgaria, Turcia și Grecia sunt cele mai solicitate destinații pentru vacanțele de vară alese de cetățenii Republicii Moldova. De curând, printre țările unde conaționalii noștri preferă să se odihnească vara este și Muntenegru, spun reprezentanții agențiilor de turism. Pe de altă parte, oamenii spun că merg la odihnă și în Ucraina, pentru că este mai aproape.

În ultimii ani, cetățenii Republicii Moldova sunt tot mai exigenți când vine vorba despre vacanțele din afara țări. Își doresc să se odihnească în hoteluri care se află aproape de litoral și preferă serviciile all inclusive. 

„Indiferent unde pleacă sau ce hotel, toți aleg să fie toate mesele incluse. Cei care merg cu copii vor ca acolo să fie terenuri de joacă, animații. Clienții selectează foarte strict hotelurile în care vor să se odihnească. Vor să se odihnească: calitatea serviciilor, a meselor”, a constatat Managerul de turism emițător, Liliana Buzilă.

Pentru astfel de preferințe, oamenii sunt gata să scoată din buzunar câteva sute de euro. De exemplu, o vacanță de șapte zile în Bulgaria costă în jur de 300-400 de euro, iar pentru un sejur în Turcia, într-un hotel de cinci stele turiștii trebuie să plătească între 500 și 700 de euro. Unele agenții de turism nu au oferte pentru odihnă în Ucraina și asta pentru că în această țară, conaționalii noștri merg mai mult în vacanțe de week-end, pe care și le organizează singuri.

„-Ne odihnim în Ucraina pentru că este aproape și plaja este confortabilă.

-Nu vă deranjează situația tensionată din regiune?

-Deloc.”

***

„O să merg în acest an în Turcia, pentru că am mai călătorit acolo. Îmi place plaja de acolo și bineînțeles deservirea personalului. Nu vreau să cheltuiesc mai mult de 400 de dolari.”

Solicitări mai puține sunt pentru destinațiile exotice, însă sunt și cei care sunt gată să plătească sume de peste 2000 de euro pentru a se odihni în Indonezia, Maldive sau Sri Lanka.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău