Cele mai importante decizii ale CSE: trei localități ies din regimul de carantină și piețele își reiau activitatea, cu excepția celor din Chișinău și Bălți

  • 08 Mai 2020 17:26
Cele mai importante decizii ale CSE: trei localități ies din regimul de carantină și piețele își reiau activitatea, cu excepția celor din Chișinău și Bălți

Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit astăzi, 8 mai, în ședință.

Printre deciziile importante luate, este scoaterea din regimul de carantină a localităților Etulia și Cișmichioi, raionul Vulcănești, regiunea găgăuză, precum și satul Brânzeni din radionul Edineț. Astfel, mai rămân în carantină raionul Ștefan Vodă și satul Talmaza, Ștefan Vodă. De asemenea, transportul public din Chișinău și Bălți își va sista activitatea în acest week-end. 

CSE a hotărât ca depe 11 mai să-și reia activitatea toate ăpiețele, cu excepția celor din Chișinău și Bălți.

O altă decizie se referă la Agenția Servicii Publice, care, începând cu 11 mai, va presta aproape toate serviciile, informații despre acestea putând fi aflate de pe site-ul instituției.

„Am discutat despre o posibilă reluare a servicilor de frizerie, stomatologiie. Deocamdată medicii, specialiștii nu permit, dar de pe 15 mai, activitatea acestora ar putea fi reluată”, a menționat premierul Ion Chicu.

Ion Chicu a mai amintit că de pe 10 mai se permite reluarea activităților religioase în aer liber și că, odată cu ridicarea stării de urgență, la 15 mai, rămân în vigoare și trebuie respectat restricțiile privind distanțarea socială și aflarea în spațiile publice a grupurilor mai mari de trei persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău