Cele mai grave accidente rutiere care au avut loc în acest weekend. Recomandările Poliției

  • 08 Noiembrie 2020 12:55
Cele mai grave accidente rutiere care au avut loc în acest weekend. Recomandările Poliției

Nerespectarea regulilor de circulație, în special neadaptarea vitezei la condițiile meteo și ignorarea recomandărilor aduse în permanență de polițiști, a dus la producerea mai multor accidente rutiere, în acest weekend, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General de Poliție.

Din numărul total, cele mai grave au fost cu accidentarea pietonilor și deraparea de pe traseu cu tamponare în obstacol.

Unul dintre accidente a avut loc pe traseul Chișinău-Ungheni. Un șofer de 23 de ani, la volanul unui automobil de marcă Toyota, a tamponat un pieton care se deplasa haotic pe traseu. Supus testului alcoolscopic, șoferul avea 0, 00 mg/l în aerul expirat. Pietonul a fost transportat la spitalul raional.

Alt caz de tamponare a unui pieton, de 60 de ani, a avut loc pe drumul de acces dintre satele Scoreni, raionul Strășeni și Malcoci, raionul Ialoveni. După impact, șoferul a părăsit locul accidentului.

În urma traumelor primite, pietonul a fost transportat la spital.

In apropierea municipiului Comrat, un șofer de 26 de ani, la volanul unui Mercedes, nu s-a isprăvit cu conducerea automobilului derapând de pe traseu, ieșind pe contrasens, unde s-a tamponat într-un copac.

În urma impactului, doi pasageri au fost transportați la spital. Unul dintre ei a decedat, iar celălalt a suportat mai multe traumatisme.
Supus testului alcoolscopic acesta avea 0,86 mg/l în aerul expirat.

Azi dimineață a fost înregistrată înștiințarea telefonică despre producerea unui accident rutier pe traseul Edineț- Brînzeni. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că în jurul orei 06:25, deputatul Sîrbu Oleg, în vârstă de 53 de ani, originar din mun. Edineț, conducând un Mercedes, a pierdut controlul volanului și s-a tamponat lateral într-un copac.

În automobil avea ca pasager pe unul dintre membrii familiei sale.

Aceștia au fost preluați de către serviciile medicale. Supus testării cu aparatul Drager s-a stabilit că șoferul nu consumase alcool.

„În acest context, Poliția reamintește șoferilor și pietonilor:

- având în vedere faptul că ceața persistă în această perioadă, respectați cu strictețe regulile de circulație și semnificația indicatoarelor rutiere;

- adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic;

- fiți atenți la drum, în condițiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localități, iar ei se deplasează pe carosabil.

Pietoni, în condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință;

- traversați numai pe trecerile pentru pietoni și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră;

- nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite;

- la orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din ambele părți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău