Cele mai ciudate restricții în vreme de pandemie

  • 05 Ianuarie 2021 13:20
Cele mai ciudate restricții în vreme de pandemie

Anul 2020 va rămâne în istorie după ce întreaga lume a suferit din cauza pandemiei de COVID-19, scrie Bizlaw.md.

Odată cu această pandemie au venit și o serie de restricții ciudate, care au fost aplicate la nivel global, în funcție de fiecare țară în parte. Iată câteva dintre ele.

TURCIA – carantină pentru toată lumea, mai puțin pentru turiști

Turcia, de exemplu, a avut parte de câteva restricții temporare prin care cetățenii turci nu aveau voie sa iasă din case după ora 21:00 până la 05:00. Totodată, a fost instituit un lockdown între 31 decembrie și 4 ianuarie pentru a împiedica petrecerile de Revelion.

Totuși, aceste măsuri nu sunt aplicate și pentru turiștii care vizitează țara. La intrarea în Turcia nu este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ. Pe aeroporturi sau la frontiere se pot face teste pe loc, dar doar dacă turiștii prezintă simptome specifice, altfel nu.

AUSTRIA – Hotelurile, pensiunile și restaurantele sunt închise

În Austria, în stațiunile de schi sunt doar pentru austrieci. Deși guvernul afirmă că ele rămân deschise, în realitate nu le pot folosi decât localnicii. Hotelurile, pensiunile și restaurantele sunt închise, iar orice străin trebuie să stea obligatoriu în carantină 14 zile la sosire, indiferent de unde e și dacă are test negativ sau nu.

AMERICA DE SUD – carantină aplicată în funcție de gen

În America de Sud restricțiile au fost aplicate în funție de gen.

De exemplu, în Peru, președintele a ordonat ca femeile și bărbații să iasă din case alternativ, în zile diferite. Argumentul autorităților a fost că prezența unui singur sex pe stradă face mai simplă detectarea celor care încalcă măsurile.

Și în Panama a fost la fel, doar acolo acolo, argumentul avea o notă mai romantică: aici, autoritățile au presupus că persoanele vor fi mai puțin dispuse să iasă din casă, dacă partenera / partenerul nu au voie să iasă și ei.

Chiar dacă selecția nu era făcută în funcție de gen, în Columbia, în anumite orașe precum Cali sau Medellin, autorităție făceau o loterie după seriile de buletin și alocau un anumit număr de serii care aveau permisia de a ieși din casă.

ITALIA, MAREA BRITANIE, AUSTRALIA și CHINA – supraveghere cu drona

Dacă în trecut supravegherea cu drone era posibilă doar în filme, în 2020 acest lucru a devenit real. În Italia și Marea Britanie au zburat drone în perioadele de lockdown pentru a monitoriza mișcările populației.

În Australia, dronele monitorizau simptomele oamenilor pe stradă – temperatură și respirație, în principal – și pentru a identifica oameni care tușesc sau strănută în mulțimi, iar China a folosit drone care identificau cetățenii încălcând regulile și le transmiteau instrucțiuni directe.

SPANIA – fumatul a fost interzis în public

În Insulele Canare și în regiunea Galiția din Spania, autoritățile au interzis fumatul în public. Motivul a fost că, dacă un fumător este infectat, atunci riscă să răspândească particule de virus în timp ce expiră fumul de țigară.

BRAZILIA – Fără perne în avion

Brazilia a interzis folosirea pernelor în avion. Ciudat a fost că aglomerația din avion nu prezenta o îngrijorare. Numărul pasagerilor nu a fost limitat iar distanțarea acestora a rămas ca înainte de pandemie.

Cambodgia – garanție de 2.000 de dolari americani pentru turiști

Turiștii care vizitau Cambodgia aveau de depus o garanție de 2.000 de dolari americani, pentru a acoperi eventuale costuri cauzate de o infecție cu coronavirus. Garanția începe să fie cheltuită, dacă unul dintre pasagerii unui zbor manifestă simptome pe perioada șederii în Cambodgia.

Sursa:bihorjust.ro 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:2,57 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
3
Arhivă Radio Chișinău