Cele mai bogate 10 familii din lume

  • 15 Iulie 2021 09:39
Cele mai bogate 10 familii din lume

Din motive de simplitate, am limitat lista celor mai bogate familii la cele care și-au construit averea în urma afacerilor pe care le-au derulat, scrie Investopedia.

De asemenea, lista nu include pe cei mai bogați oameni din lume - Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates - deși, din punct de vedere tehnic, toți au familii, chiar dacă unii se află în plin proces de separare.
  • 1. Familia Walton - Walmart. Averea estimată: 215 miliarde USD

Waltonii sunt cea mai bogată familie din America. Luați separat, Jim și Alice Walton valorează fiecare 54 de miliarde de dolari și sunt clasați pe locul 8 și respectiv pe locul 9 pe lista anuală a miliardarilor Forbes. Wal-Mart este cea mai mare companie din domeniul comerțului cu amănuntul și este compania cu cei mai mulți angajați.

Înființată de Sam Walton în Arkansas în 1962, Walmart are peste 2,2 milioane de salariați. Dacă aceștia ar construi propriul oraș, acesta ar fi unul la fel de mare precum capitala noastră, București. Compania operează aproape 11.510 magazine cu amănuntul în întreaga lume și 5.347 de magazine în SUA. Walmart este celebru pentru prețurile sale mici, dar este intens criticat pentru practicile sale privind munca.
  • 2. Familia Mars - Mars. Averea estimată: 120 miliarde USD

Mars este Walmart-ul bomboanelor: o afacere de familie multigenerațională, omniprezentă, ieftină și populară. Astăzi, compania este mai cunoscută pentru realizarea de M&M decât pentru batoanele sale Mars. În 2017, cea mai mare companie de bomboane din lume a preluat VCA, o companie de îngrijire a animalelor de companie, pentru 9,1 miliarde de dolari.

Frații Jacqueline și John Mars, al căror bunic, Frank Mars, a fondat compania, ”valorează” fiecare 24,7 miliarde de dolari, ocupând locul 29 pe lista anuală a miliardarilor Forbes. Compania este acum condusă de unii dintre copiii lor, a patra generație a familiei.
  • 3. Familia Koch - Koch Industries. Averea estimată: 109,7 miliarde de dolari
Charles Koch își datorează averea uluitoare unei afaceri petroliere fondată de tatăl său, dar astăzi este probabil mai bine cunoscută publicului larg pentru acțiunile caritabile: finanțarea grupurilor de reflecție libertare, a profesorilor, universităților, mai toate acțiunile familiei vizând promovarea unei agende conservatoare. Koch Industries derulează operațiuni în industria chimică și investiții.
Charles a colaborat cu fratele său David până la moartea acestuia din urmă în 2019. Charles are o avere estimată la 38,2 miliarde de dolari.
  • 4. Al Saud - Familia Regală Saudită. Averea estimată: 95 miliarde USD
Casa Saud, familia regală saudită, are o istorie monarhică care se întinde pe aproape un secol. Averea masivă a familiei este estimată la 95 de miliarde de dolari. Legăturile cu Saudi Aramco, cea mai profitabilă companie din lume și un monstru al industriei petroliere, continuă să le aducă bogăție. Este dificil de evaluat cu precizie bogăția Casei Saud, în parte deoarece familia conține până la 15.000 de membri extinși, dintre care mulți au fondat afaceri, sau au primit contracte guvernamentale.
  • 5. Familia Ambani - Reliance Industries Limited. Averea estimată: 81,3 miliarde de dolari
Reliance Industries Limited este un conglomerat multinațional indian, cu sediul în Mumbai. Activitățile diverse ale RIL includ energie, produse petrochimice, gaze naturale, comerț cu amănuntul, telecomunicații, mass-media și textile. CEO-ul Mukesh Ambani, al cărui tată a fondat compania în 1957, este pe locul 21 pe lista miliardarilor Forbes, supraveghind jumătate din afacere: cea legată de rafinare, petrochimie, petrol, gaze și textile. Fratele său, Anil, gestionează telecomunicațiile, asset management, media și divertisment, precum și și generarea de energie electrică.
  • 6. Familia Dumas - Hermès. Averea estimată: 63,9 miliarde de dolari
Casa de modă franceză și furnizorul de lux Hermès a uimit lumea cu eșarfele, cravatele și parfumurile sale, precum și cu gențile pe care le vinde.
 
În secolul al XIX-lea, Thierry Hermès a creat haine de călărie pentru aristocrație. Astăzi, compania îmbracă vedete ale baschetului, precum LeBron James. O linie de ceasuri Hermès Apple se vinde cu prețuri pornind de la 1.300- 2.000 de dolari în sus. Axel Dumas servește în prezent ca CEO și președinte al companiei, iar Pierre-Alexis Dumas este directorul artistic.
  • 7. Familia Wertheimer - Chanel. Averea estimată: 54,4 miliarde de dolari
Casa franceză de modă Chanel este legendară pentru „rochia neagră” atemporală, parfumul nr. 5 și pentru regretatul designer Karl Lagerfeld, care a murit pe 19 februarie 2019. Frații Alain și Gerhard Wertheimer co-dețin compania pe care bunicul lor a înființat-o alături de Gabrielle Coco Chanel. Frații sunt pe locul 48 pe lista miliardarilor Forbes, cu o avere netă de 17 miliarde de dolari fiecare.
  • 8. Familia Johnson - Fidelity Investments. Averea estimată: 46,3 miliarde de dolari
Fidelity Investments este o companie care oferă servicii de asset management și brokeraj. A fost fondată de Edward C. Johnson II în 1946, azi fiind condusă de nepoata lui Johnson, Abigail Johnson, care ocupă locul 124 pe lista miliardarilor Forbes cu o avere netă de 10,8 miliarde de dolari.
  • 9. Boehringer, Familii von Baumbach - Boehringer Ingelheim. Averea estimată: 45,7 miliarde de dolari
Boehringer Ingelheim este o companie farmaceutică germană cu peste 130 de ani de istorie. Deținută de familia Boehringer împreună cu von Baumbachs), compania a rămas una de familie, fiind condusă peste generații de membrii ei. Compania operează în 47 de țări, fiind prezentă pe piața din România din anul 1990.
  • 10. Familia Albrecht - Aldi. Averea estimată: 41 miliarde dolari
Aldi este un lanț internațional de magazine alimentare care a crescut după ce frații Theo și Karl Albrecht au început să administreze magazinul alimentar al părinților lor (imediat după al doilea război mondial). De asemenea, Aldi deține popularul lanț american de magazine alimentare, Trader Joe’s. Theo Albrecht și familia au o avere netă de 17 miliarde de dolari și se află pe locul 51 pe lista miliardarilor Forbes.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău