Cele mai bine plătite sportive din lume în 2023

  • 14 Ianuarie 12:30
Cele mai bine plătite sportive din lume în 2023

Tenisul este unul dintre puținele sporturi din lume unde salariul între sexe este egal, cel puțin la nivel de Grand Slam, ceea ce reprezintă o mare parte a motivului pentru care acest sport a dominat lista Forbes a celor mai bine plătite sportive. Jucătoarea poloneză Iga Swiatek a fost în fruntea listei celor mai bine plătite sportive anul trecut, cu venituri totale estimate la aproape 24 de milioane de dolari, obținute atât pe teren, cât și în afara lui, scrie Statista.

Urmează schioara chinezo-americană Eileen Gu și colega tenismenă Coco Gauff, ambele cu venituri de peste 20 de milioane de dolari în 2023, scrie economedia.ro.

Sportivele au reușit să câștige sume considerabile și din contracte publicitare, așa cum a fost Eileen Gu, care a colaborat cu branduri precum Mengniu Dairy și Anta, Louis Vuitton și Victoria’s Secret.

Gauff a făcut mai mulți bani în afara terenului decât pe teren, prin contracte publicitare cu Baker Tilly, Bose și UPS.

Discrepanța dintre performanțele de pe teren și câștigurile din afara lui a afectat și alte câteva jucătoare de tenis din cauza accidentărilor, a pauzelor de maternitate și a retragerii parțiale – cum a fost cazul lui Venus Williams, Naomi Osaka și Emma Răducanu.

Pe listă a fost inclusă și gimnasta Simone Biles în 2022 și 2021, care s-a clasat pe locul 16 în 2023. Alte sportive care au intrat în acest clasament se numără jucătoarea sud-coreeană de golf Jin Young Ko și jucătoarea indiană de badminton P.V. Sindhu în 2021. Niciuna dintre cele mai bine plătite sportive nu a intrat în top 50 în cea mai recentă ediție a listei Forbes a celor mai bine plătiți sportivi, care a luat în considerare veniturile obținute între mai 2022 și aprilie 2023.

cele mai bine platite sportive din lume
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău