Cele două Corei vor participa, în premieră, cu o echipă comună la Jocurile paralimpice ale Asiei

  • 23 Septembrie 2018 14:37
Cele două Corei vor participa, în premieră, cu o echipă comună la Jocurile paralimpice ale Asiei

Coreea de Nord și Coreea de Sud vor defila împreună și vor alinia, pentru prima oară, o echipă unificată la anumite discipline cu ocazia Jocurilor paralimpice ale Asiei, programate între 6 și 13 octombrie la Jakarta, au anunțat duminică organizatorii, citați de AFP.

"Este pentru prima oară când cele două țări vor defila, iar apoi vor participa împreună la probele sportive paralimpice":, a declarat președintele comitetului de organizare, Majid Rashed.

O sută de sportivi din Sud și alți 20 din Nord vor participa, astfel, la aceste Jocuri polisportive care reunesc sportivi cu diverse deficiențe fizice.

Cele două Corei, aflate din punct de vedere tehnic încă în război, vor alinia o echipă unificată în probele de tenis de masă, precum și în ștafeta de 4x100 m mixt, la înot.

Coreea de Nord și cea de Sud au alinia deja, la Jocurile Asiatice (18 august - 2 septembrie) echipe comune la baschet, canoe și canotaj, câștigând o medalie de aur, una de argint și două de bronz.

La Jakarta, cu ocazia ceremoniilor de deschidere și de închidere, cele două Corei vor defila sub aceleași culori, purtând uniforme identice, în spatele drapelului unificării coreene, cu peninsula de culoare albastră pe fond alb.

La Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang, din luna februarie, cele două țări au aliniat o echipă feminină comună de hochei pe gheață.

Pe 19 septembrie, cele două țări rivale au anunțat dorința de a organiza în comun Olimpiada de vară din 2032.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău