Cele cinci zile de odihnă vor crește numărul trecerile la frontieră. Polițiștii recomandă cum să evitați aglomerația

  • 03 Ianuarie 2020 13:51
Cele cinci zile de odihnă vor crește numărul trecerile la frontieră. Polițiștii recomandă cum să evitați aglomerația

În condițiile în care în următoarele cinci zile o mare parte din cetățenii țării nu vor rata ocazia de a petrece timpul liber în afara granițelor, Poliția de Frontieră estimează că se va înregistra o creștere semnificativă a numărului de traversări, transmite IPN.

De regulă, cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei sunt PTF Leușeni, PTF comun Criva, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Reni.

Pe linia PTF Leușeni polițiștii de frontieră recomandă să fie ales PTF Cahul sau PTF Costești, pe linia PTF comun Criva să se opteze pentru PTF comun Larga sau PTF comun Briceni. În proxima PTF Otaci este PTF Ocnița, în direcția PTF Mirnoe este PTF Vulcănești, iar mai aproape de PTF Giurgiulești-Reni este PTF Cișmichioi.

În cele mai solicitate puncte de trecere, familiile cu copii și persoanele cu cerințe speciale vor fi direcționate pe pistele libere, inclusiv, la necesitate, pe banda de trecere a corpului diplomatic. De asemenea, au fost amplasate echipaje mobile, dotate cu tehnică specială de control pentru verificarea documentelor de călătorie.

Conform unei analize a datelor statistice din anii trecuți, cele mai aglomerate perioade sunt cele din ajun și după sărbători, iar orele cu flux maxim sunt dimineața între orele 06.00 și 10.00, după masă – între orele 15.00 și 18.00, iar seara târziu între orele 20.00 și 23.00.

Cetățenii pot obține informații referitor la actele necesare traversării frontierei de stat la linia verde: +373(22) 259-717.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău