Cele cinci victime și supraviețuitorii argentinieni ai atentatului din New York au fost repatriați

  • 06 Noiembrie 2017 17:23
Cele cinci victime și supraviețuitorii argentinieni ai atentatului din New York au fost repatriați

Cele cinci sicrie în care se află trupurile neînsuflețite ale atentatului comis marțea trecută pe o pistă de bicicliști din New York au ajuns luni în Argentina, însoțite de cei patru supraviețuitori și familiile acestora, informează Agerpres.

De la aeroportul internațional din Ezeiza, lângă Buenos Aires, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Rosario, orașul de baștină al argentinienilor care se aflau în vacanță în SUA atunci când au fost loviți de furgoneta condusă de un uzbec ce și-a declarat apartenența la gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

Zece argentinieni, arhitecți, ingineri sau directori de întreprinderi își dăduseră întâlnire la New York, pentru a sărbători 30 de ani de la absolvirea Institutului Politehnic din Rosario, unde aceștia au stabilit legături ce erau încă foarte solide.

Cinci dintre ei au fost uciși, unul a fost rănit și patru au reușit să scape din atac.

După o priveghere a trupurilor neînsuflețite, acestea urmează să fie înhumate săptămâna aceasta în Rosario.

"Fie ca iubirea să câștige asupra urii, ca viața să învingă moartea", au scris vineri supraviețuitorii și apropiații victimelor, într-un comunicat comun.

Victimele atentatului de la New York sunt cinci argentinieni, o belgiancă și doi americani, alte 12 persoane fiind rănite. Șase persoane au murit pe loc, iar două la spital. Patru răniți rămân spitalizați în stare critică, dar stabilă, cinci sunt în stare gravă, iar trei au fost externați.

Dintre supraviețuitori, unul a suferit două amputări, în timp ce alții prezentau traumatisme grave la cap, gât, spate și piept, și traumatisme ale brațelor și picioarelor.

În Argentina, la peste 8.000 km distanță de New York, președintele Mauricio Macri le-a adus după atac un omagiu celor cinci compatrioți decedați, 'cetățeni model', și a cerut lumii să se opună ferm terorismului.

Primarul orașului Rosario, de unde erau originari cei cinci prieteni, cu vârste de 48-49 de ani, a declarat trei zile de doliu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău