Cel puțin trei oameni au murit într-un incendiu izbucnit la o secție de COVID-19 a unui spital din Ucraina

  • 29 Decembrie 2021 18:29
Cel puțin trei oameni au murit într-un incendiu izbucnit la o secție de COVID-19 a unui spital din Ucraina

Un incendiu pornit de la o lumânare a devastat o unitate de terapie intensivă pentru bolnavi cu COVID-19 într-un oraș din vestul Ucrainei, provocând cel puțin trei morți și patru răniți, au anunțat miercuri serviciile de salvare.

Potrivit serviciilor de salvare, un angajat al spitalului din Cosău (Kosiv) a aprins o lumânare, marți seara, pentru un pacient decedat recent. A fost suficient pentru a determina aprinderea imediată echipamentelor medicale din încăperea în care funcționau cinci concentratoare de oxigen.

"Ignorarea legilor elementare ale fizicii și a regulilor de securitate a dus la pierderi ireparabile", au deplâns într-un comunicat serviciile de salvare.

Trei oameni, între care doi pacienți, au murit în incendiul declanșat la parterul clădirii. Nu s-a precizat cine este al treilea decedat și nici ce s-a întâmplat cu angajatul care a aprins lumânarea, scrie Agerpres.

În Ucraina, la fel ca în întreaga fostă Uniune Sovietică, sunt frecvente incendiile și alte accidente în spitale sau cămine, din cauza infrastructurii învechite ori a neglijențelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău