Cel puțin șase persoane au murit în urma unui atentat în capitala Somaliei. Primarul capitalei, grav rănit

  • 25 Iulie 2019 10:02
Cel puțin șase persoane au murit în urma unui atentat în capitala Somaliei. Primarul capitalei, grav rănit

Cel puțin șase persoane au murit, iar alte șase, printre care și primarul capitalei Mogadishu, au fost rănite, în urma unui atentat sinucigaș care a avut loc miercuri în capitala Somaliei, potrivit CNN.

Atacul a vizat o clădire guvernamentală din Mogadishu.

Primarul capitalei, Abdirahman Omar Osman, a fost grav rănit în urma exploziei, după cum a informat ministrul somalez al Informațiilor, Mohamed Abdi Hayir. Printre cei uciși se numără cinci oficiali locali.

Gruparea teroristă Al-Shabaab a revendicat atacul printr-un comunicat prin care susține că atentatul a vizat mai mulți oficiali ai Națiunilor Unite care se aflau în acel moment în clădirea guvernamentală, însă această informație nu a fost confirmată în mod oficial. 

Cu doar câteva ore înaintea exploziei, James Swan, reprezentantul ONU pentru Somalia, s-a întâlnit cu primarul și consilierii acestuia în clădirea vizată de atac, dar a părăsit-o înaintea deflagrației, au anunțat surse oficiale.

„Națiunile Unite sunt alături de poporul și Guvernul Somaliei în lupta lor împotriva acestor atacuri teroriste”, a spus Swan prin intermediul unui comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău