Cel puțin opt mii de oameni au murit în Mariupolul ocupat de ruși. Raportul Human Rights Watch

  • 08 Februarie 13:29
Cel puțin opt mii de oameni au murit în Mariupolul ocupat de ruși. Raportul Human Rights Watch

În perioada martie 2022 – februarie 2023, în orașul ucrainean Mariupol au fost înhumate peste 10.000 de persoane. Dintre acestea, cel puțin 8.000 au murit din cauza agresiunii rusești.

La aceste concluzii au ajuns experții organizației Human Rights Watch, în colaborare cu SITU Research și Truth Hounds, scrie pravda.com.ua.

Raportul a fost elaborat în urma intervievării a 240 de persoane care au reușit să fugă din orașul ocupat de trupele Federației Ruse, dar și în urma analizei documentelor, clipurilor video și imaginilor din satelit în care se văd morminte comune care au împânzit localitatea.

Experții atenționează că numărul real al victimelor ar putea fi mult mai mare, deoarece în unele morminte puteau fi înhumate mai multe persoane.

„În ciuda complexității investigării a crimelor de război pe teritorii ocupate, atât noi, cât și partenerii noștii am petrecut doi ani pentru a scoate la suprafață adevărul despre crimele groaznice comise de trupele ruse la Mariupol”, a declarat Roman Avramenco, directorul Truth Hounds, organizația ucraineană pentru Apărarea Drepturilor Omului. 

Avramenco și-a exprimat speranța că această investigație va contribui la tragerea la răspundere a celor vinovați, iar crimele comine de soldații ruși nu vor fi uitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău