Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte șase rănite de obuzele rusești care au căzut asupra regiunii Herson, noaptea trecută

  • 02 Octombrie 2023 10:57
Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte șase rănite de obuzele rusești care au căzut asupra regiunii Herson, noaptea trecută

Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte șase rănite - inclusiv doi copii - de obuzele rusești care au căzut asupra regiunii Herson din sudul Ucrainei noaptea trecută, a anunțat astăzi guvernatorul regional, scrie Rador.

Printr-o postare pe platforma de mesagerie Telegram, guvernatorul Oleksandr Prokudin a transmis că forțele ruse au lansat 71 de atacuri în ultimele 24 de ore, "vizând cartiere rezidențiale", precum și magazine și infrastructură medicală, printre altele.

20 de atacuri aeriene și terestre au vizat orașul Herson, districtul administrativ al regiunii, a adăugat guvernatorul, precizând că autoritățile au stins cu promptitudine un incendiu provocat de bombardamente în această dimineața. Kievul a alungat forțele rusești dintr-o parte a regiunii Herson în noiembrie anul trecut, după câteva luni de ocupație, însă trupele ruse continuă să bombardeze capitala regională și zonele din jurul acesteia de peste râul Nipru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău