Cel puțin doi morți și mai mulți răniți după ce o furtună puternică a lovit statul California

  • 18 Februarie 2017 11:31
Cel puțin doi morți și mai mulți răniți după ce o furtună puternică a lovit statul California

Cel puțin doi oameni au murit și mai mulți au fost răniți, după ce o furtună de proporții a afectat sudul Californiei, distrugând drumuri și rupând copaci, relatează Associated Press.

Furtuna a adus vineri după-amiază precipitații de până la 20 de litri pe metru pătrat. Ploile vor continua până sâmbătă după-amiază, au anunțat meteorologii.

În orașul Victorville, din deșert, mai multe mașini au fost luate de apă, iar un bărbat a fost găsit mort în vehiculul său scufundat. Alți oameni au fost salvați din torente, a declarat purtătorul de cuvânt al Pompierilor din comitatul San Bernardino, Eric Sherwin.

În zona Sherman Oaks, din Los Angeles, un bărbat a fost electrocutat când un copac rupt a căzut peste liniile de curent electric, care i-au lovit mașina. Vântul a bătut în unele zone cu până la 113 kilometri pe oră.

După câteva ore, în același cartier, o groapă în asfalt a înghițit două mașini. Pompierii au scos o mașină din prima mașină, iar șoferul celei de a doua a reușit să iasă singur. Nimeni nu a fost rănit.

La Cajon Pass, o intrare pe Autostrada 15 s-a prăbușit și a lovit un camion de pompieri parcat în zonă, fără a răni, însă, pe nimeni.

Mai multe accidente rutiere în zonă s-au soldat cu decese, dar este greu de apreciat care dintre ele au fost provocate de furtună.

Amtrak a anulat trenurile în pe coasta de sud și centru a statului, iar peste 300 de curse aeriene au fost anulate sau au avut întârzieri pe aeroportul internațional Los Angeles.

Meteorologii au avertizat că ar putea fi cea mai puternică furtună care a lovit sudul Californiei din ianuarie 1995.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău