Cel puțin cinci răniți și pagube materiale după un seism cu magnitudinea 5,9 în sud-vestul Iranului

  • 18 Aprilie 2021 18:33
Cel puțin cinci răniți și pagube materiale după un seism cu magnitudinea 5,9 în sud-vestul Iranului

Un seism cu magnitudinea 5,9 s-a produs duminică în sud-vestul Iranului, soldându-se cu rănirea a cel puțin cinci persoane și provocând daune materiale în zonele afectate, potrivit presei de stat iraniene, relatează AFP, preluat de Agerrpes.


Seismul cu magnitudinea 5,9 (5,8 potrivit Institutului american de geofizică, USGS) s-a produs la o adâncime de 10 kilometri la ora 11:11 locală (06:41 GMT), la 27 de kilometri nord-est de orașul port Ganaveh în provincia Bushehr, a anunțat Agenția seismologică iraniană.

Potrivit agenției de știri oficiale Irna, cinci persoane au fost rănite, în timp ce în regiune au fost înregistrate întreruperi de electricitate și ale rețelelor fixe și de Internet. Au fost semnalate ziduri de case prăbușite, ferestre sparte în urma seismului și au fost observate căderi de pietre în munți, potrivit aceleiași surse.

Jahanguir Dehghani, directorul general al celulei de criză din provincia Bouchehr, a precizat că "daunele minore produse la infrastructurile de apă, electricitate, telecomunicații și gaze din orașul Ganaveh au fost remediate" duminică după-amiază.

Cutremurul a avut loc la circa 100 de kilometri de centrala nucleară de la Bushehr, însă în complex nu au fost înregistrate pagube, potrivit Irna.

"Toate instalațiile, echipamentele și clădirile centralei nucleare de la Bushehr sunt în stare perfectă și activitățile sale nu au fost întrerupte" de cutremur, a declarat Departamentul de relații publice al centralei într-un comunicat.

Centrala de la Bushehr, care produce 1.000 de megawați, a fost construită de Rusia și deschisă oficial în septembrie 2011, după mai mulți ani de întârzieri.

Situat la confluența mai multor plăci tectonice și traversat de mai multe falii, Iranul se află într-o zonă cu o activitate seismică intensă. În ultimul cutremur major, cu magnitudinea 7,3, produs în noiembrie 2017 în provincia Kermanshah (vest) au murit 620 de oameni.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău