Cel puțin 87 de imigranți din nordul Africii au fost transportați într-un port din sudul Spaniei

  • 09 August 2018 20:17
Cel puțin 87 de imigranți din nordul Africii au fost transportați într-un port din sudul Spaniei

O ambarcațiune aparținând misiunii spaniole de salvare a imigranților din Marea Mediterană, Open Arms, a ajuns joi în portul Algeciras din sudul Spaniei cu 87 de migranți la bord, pe care i-au salvat din apropierea coastei libiene, informează Reuters.

Organizația Proactiva Open Arms operează pe mare între Libia și sudul Europei în cadrul unei misiuni care are scopul de a ajuta migranții care își pun viața în pericol în încercarea de a traversa marea, ce provin din nordul Africii.

Cei 87 de oameni au fost salvați de pe o ambarcațiune gonflabilă care plutea în derivă, cu un motor defect, pe data de 2 august, a transmis Open Arms.

Aceștia includ 84 de persoane din Sudan, un sirian, un egiptean și un gambian, printre care și 12 copii, a anunțat organizația.

”Am ajuns la plutele în care se aflau acești oameni care erau într-o stare foarte proastă și speriați de faptul că suntem o barcă libiană și dorim să îi ducem înapoi în Libia”, a declarat într-o conferință de presă șeful misiunii Open Arms Ricardo Gatti.

Misiunea a transmis că migranții sunt speriați că vor fi trimiși înapoi în Libia deoarece pot fi încarcerați și torturați, mulți spunând că mai bine mor decât să se întoarcă în Libia.

In Spania, aceștia vor fi procesați înainte de a primi statutul de refugiați în Europa sau vor fi deportați în țările din care provin.

Franța va primi aproximativ 20 dintre aceștia, a anunțat o sursă de la Palatul Elysee. O echipă a biroului pentru refugiați Ofpra va merge în Spania pentru a-i identifica pe cei care vor ajunge în Franța, a transmis aceeași sursă.

Sursa: Mediafax
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău