Cel puțin 8 răniți în urma trecerii taifunului Malakas peste Japonia

  • 20 Septembrie 2016 22:36
Cel puțin 8 răniți în urma trecerii taifunului Malakas peste Japonia

Puternicul taifun Malakas a lovit marți Japonia, lăsând în urma sa cel puțin 8 răniți și aducând ploi torențiale în special în regiunea de sud-vest a arhipelagului nipon, situație în care autoritățile au luat decizia anulării a zeci de curse aeriene, transmite Agerpres.

Ciclonul tropical Malakas a ajuns deasupra insulei Kyushu (sud) în cursul nopții de luni spre marți, fiind însoțit de rafale de vânt ce au atins până la 180 km/h, conform Agenției meteorologice nipone. Imaginile prezentate de televiziunile nipone au arătat cum apa a cuprins gospodăriile, automobile și câmpurile de orez în prefectura Miyazaki, unde s-a înregistrat un nivel record de precipitații de 578 mm în ultimele 24 de ore. Un pod a fost luat de viitură la Kagoshima iar șase persoane, ale căror case au fost cuprinse de ape, au trebuit salvate.

Mai mult de 144.000 de gospodării au rămas fără energie electrică.

Puternica furtună s-a deplasat spre est, în direcția metropolei Tokyo. În orașul Tanabe, prefectura Wakayama, "vânturile au fost foarte puternice, vibrau geamurile", conform declarațiilor făcute pentru AFP de un reprezentant al autorităților.

Opt persoane au fost rănite de această furtună, iar autoritățile au sfătuit peste 620.000 de oameni să-și abandoneze gospodăriile aflate în calea taifunului ca măsură de "precauție".

Japonia a fost lovită de mai multe furtuni puternice în cursul acestui an, dintre care taifunul Lionrock a lăsat în urma sa 22 de morți la sfârșitul lunii august, în nord-estul arhipelagului.

În fiecare an, între 20 și 30 de taifunuri lovesc Asia, iar aproximativ jumătate dintre ele trec și peste Japonia. În 2013 o astfel de furtună puternică a provocat importante alunecări de teren pe insula Oshima, la sud de Tokyo, soldate cu 40 de morți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău