Cel puțin 71 de copii au fost uciși în Ucraina de la începutul războiului (sursă oficială)

  • 10 Martie 2022 17:59
Cel puțin 71 de copii au fost uciși în Ucraina de la începutul războiului (sursă oficială)

Liudmila Denisova, responsabilă cu drepturile omului pe lângă parlamentul de la Kiev, a afirmat joi pe Telegram că de la începutul invaziei ruse în Ucraina și până în 10 martie la ora 9.00 GMT în țară au fost uciși 71 de copii, iar peste 100 au fost răniți, transmite AFP, citat de Agerpres.

Bombardamentul de miercuri asupra unei maternități din Mariupol, unde funcționa și un spital de copii, s-a soldat cu trei morți, printre care și o fetiță, a anunțat primăria orașului-port din sud-estul Ucrainei, aflat sub asaltul forțelor ruse și al separatiștilor pro-ruși din Donbas. Cu o zi în urmă, aceeași sursă anunțase că au fost răniți 17 adulți.

La Malin, în regiunea Jitomir din vestul Ucrainei, șapte oameni - dintre care trei copii mici - și-au pierdut viața în urma unor lovituri aeriene care le-au distrus locuințele, a mai arătat Denisova, care a prezentat și alte exemple de atacuri care au ucis minori.

Noaptea trecută, două femei și doi copii au murit când casa lor din satul Slobojanske, în regiunea Izium din est, a fost lovită de un obuz; a supraviețuit o fetiță de cinci ani.

La Irpin, în apropiere de Kiev, o fetiță de zece ani a fost grav rănită și este în continuare în pericol de moarte, la spital.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău