Cel puțin 6 ruși au murit și 35 sunt răniți în urma unui atac ucrainean cu drone în Belgorod, transmite Moscova

  • 06 Mai 13:45
Cel puțin 6 ruși au murit și 35 sunt răniți în urma unui atac ucrainean cu drone în Belgorod, transmite Moscova

Cel puțin șase persoane au fost ucise și 35 rănite luni dimineață într-un atac ucrainean cu drone explozive în regiunea rusă Belgorod, frontalieră cu Ucraina și vizată cu regularitate de forțele Kievului, a anunțat guvernatorul local, citat de AFP, transmite Agerpres.

„Două camioane mici (…) care transportau angajați spre locul lor de muncă și o mașină au fost atacate de armata ucraineană cu drone kamikaze”, a anunțat Viaceslav Gladkov pe Telegram, scrie G4Media.

„Șase persoane au murit” și „35 de persoane au fost rănite”, a comunicat el, precizând că atacul a avut loc în apropiere de Beriozovka, un sat foarte apropiat de frontiera ucraineană.

Un bărbat se află într-o „stare gravă”, a precizat Gladkov, în timp ce celelalte persoane rănite „mai mult sau mai puțin grav din cauza schijelor de obuze au fost transportate de ambulanțe spre centre medicale din regiune”. Doi copii au „răni superficiale”, a adăugat el.

Potrivit autorităților regionale, vehiculele lovite aparțineau unei companii locale care procesează carne și transportau angajați la locul de muncă.

O anchetă a fost deschisă de Comitetul de anchetă rus, care răspunde de principalele investigații din țară.

Acest atac ucrainean are loc în ajunul învestirii președintelui Vladimir Putin, care începe oficial marți un al cincilea mandat de președinte, și cu trei zile înainte de manifestările de pe 9 mai care marchează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste.

O parte din festivități, care atrag în general mari mulțimi peste tot în țară, a fost anulată de autorități din motive de securitate legate în special de conflictul din Ucraina.

Regiunea Belgorod este vizată cu regularitate de atacuri ale armatei ucrainene, Kievul afirmând că acționează în replică la bombardamentele zilnice ale forțelor ruse asupra orașelor ucrainene de peste doi ani.

Pe 30 decembrie 2023, orașul Belgorod, capitala regiunii cu același nume situate la 60 km de satul Beriozovka, a fost lovit de cel mai sângeros atac pe teritoriul Rusiei de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022. Bilanțul a fost de 25 de morți și circa o sută de răniți, sute de persoane fiind evacuate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău