Cel puțin 44 de oameni au murit în urma inundațiilor din Turcia. Continuă căutarea celor dispăruți

  • 15 August 2021 11:02
Cel puțin 44 de oameni au murit în urma inundațiilor din Turcia. Continuă căutarea celor dispăruți

Cel puțin 44 de oameni au murit în inundațiile din nordul Turciei, al doilea dezastru natural cu care țara se confruntă în ultima perioadă, relatează Reuters și HotNews.ro.

În Kastamonu au decedat 36 de persoane, alte șapte au murit la Sinop și una la Bartin, potrivit autorităților însărcinate cu gestionarea catastrofelor naturale (AFAD).

Într-o clădire prăbușită pe malul unui râu care a ieșit din matcă se crede că încă sunt zece persoane. Apele au afectat fundațiile mai multor blocuri, transmite sursa citată.

„Nu avem idee dacă nivelul apei a crescut, dacă a inundat sau nu clădirea. Așteptăm. Familiile noastre sunt panicate. Nu există electricitate, nu merg telefoanele mobile. Nu puteam primi vești de la nimeni. Când a răsărit soarele i-am văzut pe polițiști. Ne-au luat de la clădirea noastră și ne-au dus la o benzinărie. Copiii mătușii mele sunt acolo. Mătușa mea este dispărută. Soțul ei este dispărut. Nepoții lor gemeni sunt dispăruți. Soția administratorului clădirii este dispărută împreună cu cei doi copii”, a afirmat Ilyas Kalabalik, în vârstă de 42 de ani.

Zeci de mașini au fost luate de torenții care distrus poduri, au blocat drumuri și au provocat întreruperea curentului electric în sute de localități.
 
Turcia a fost în ultimele luni teatrul mai multor catastrofe naturale - episoade de secetă puternică și incendii violente de pădure, de la sfârșitul lui iulie la începutul lui august.

După această serie neagră, mai mulți oficiali politici și asociații au îndemnat Guvernul să ia măsuri radicale în vederea unei reduceri a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Turcia nu a ratificat Acordul de la Paris de luptă împotriva schimbărilor climatice din 2015.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău