Cel puțin 43 de persoane au murit în urma ploilor abundente care au căzut de la sfârșitul săptămânii trecute India

  • 19 Octombrie 2021 14:29
Cel puțin 43 de persoane au murit în urma ploilor abundente care au căzut de la sfârșitul săptămânii trecute India

Cel puțin 43 de persoane au murit în urma ploilor abundente care au căzut de la sfârșitul săptămânii trecute în două regiuni din nordul și din sudul Indiei, unde s-au deplasat mai multe echipe de salvare pentru a participa la operațiunile de evacuare a populației, relatează marți EFE, potrivit Agerpres.

Numărul persoanelor decedate în statul Kerala a ajuns la 27, a anunțat Departamentul regional de informație, potrivit căruia condițiile meteorologice sunt pe cale să se amelioreze după trei zile de ploi puternice.

Alte 16 persoane și-ai pierdut viața luni și marți în statul din nordul țării, Uttarakhand, unde au căzut ploi însemnate cantitativ în aproape toate districtele, a declarat Shri Murugesan, coordonatorul Departamentului pentru Gestionarea Dezastrelor din acest stat indian.

Ca urmare a ploilor abundente din acea regiune, mai multe puncte rutiere au fost blocate, iar alunecările de teren au distrus mai multe case. Departamentul de Meteorologie din India (IMD) a semnalat o reducere semnificativă a activității fluviale în statul Uttarakhand în cursul zilei de marți.

În pofida ameliorării condițiilor meteorologice în Kerala, în regiunea de coastă și în localitățile învecinate sunt așteptate "precipitații intense" în următoarele zile, potrivit IMD.

Alunecările de teren și inundațiile sunt frecvente în sezonul musonului în sudul Asiei, unde, pe lângă victime omenești, aceste fenomene produc și pagube materiale semnificative. Statul Kerala a fost deosebit de afectat de astfel de manifestări severe în ultimii ani.

Între mai și august 2018, ploile torențiale, care au provocat cele mai grave inundații din India după aproape un secol, au făcut cel puțin 370 de morți, iar un an mai târziu precipitațiile au lăsat în urma lor un bilanț de 76 de morți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău