Cel puțin 220 de sportivi și antrenori ucraineni și-au pierdut viața în războiul cu Rusia

  • 02 Februarie 2023 08:34
Cel puțin 220 de sportivi și antrenori ucraineni și-au pierdut viața în războiul cu Rusia

Cel puțin 220 de sportivi și antrenori ucraineni și-au pierdut viața în războiul cu Rusia, iar peste 340 de baze sportive au fost afectate sau distruse, relatează Agerpres.

Anunțul a fost făcut de ministrul ucrainean al Sportului, Vadim Gutțait, care este și președintele Comitetului Olimpic Național, la biroul său din Kiev, lângă un zid pe care se aflau portrete ale sportivilor uciși de războiul început de Rusia în urmă cu un an.

Cu acest prilej, Gutțait a reiterat opoziția față de o posibilă acceptare a sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024: ''Ucraina se va uni cu multe țări din Europa și din lume ... și (participarea rușilor) nu va fi permisă''.

''Când pierzi atât de mulți oameni, atât de mulți sportivi, viețile ucrainenilor sunt mai importante pentru noi decât orice medalie la competiții internaționale'', a subliniat ministrul.

Săptămâna trecută, Gutțait (51 ani) a scris pe pagina sa oficială de Facebook că Ucraina ar putea boicota Jocurile Olimpice din 2024 dacă sportivilor ruși și belaruși li se va permite să concureze la Paris.

Gutțait a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona, la scrimă, cu echipa Comunității Statelor Independente (formată după destrămarea URSS, care cuprindea 12 dintre cele 15 foste republici sovietice).

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău