Cel puțin 12 morți și peste 400 de răniți după ce două tornade au lovit China

  • 15 Mai 2021 11:55
Cel puțin 12 morți și peste 400 de răniți după ce două tornade au lovit China

Două tornade au lăsat în urma lor cel puțin 12 morți și peste 400 de răniți în centrul și în estul Chinei, au informat sâmbătă autoritățile locale, potrivit AFP.

Vânturi puternice au măturat vineri seara metropola Wuhan, din centrul țării, de unde a pornit epidemia de COVID-19.

Opt persoane și-au pierdut viața și alte 280 au fost rănite, au declarat într-o conferință de presă autoritățile din provincia Hubei, cu capitala la Wuhan, adăugând că vânturile au suflat cu până la 260 de kilometri/oră.

Rafalele de vânt au fost atât de puternice încât două macarale au fost avariate, una dintre ele prăbușindu-se pe un șantier și provocând pagube materiale semnificative.

Furtuna a lăsat în urma sa vehicule avariate, mai mulți copaci scoși din rădăcini, hangare parțial distruse și stâlpi de electricitate culcați la pământ. Peste 26.000 de locuințe au rămas fără energie electrică și circa 30 de case s-au prăbușit, potrivit autorităților din Hubei.

Orașul Suzhou, de lângă Shanghai, a fost și el lovit vineri seară de o tornadă puternică, însoțită de vânturi de peste 200 de kilometri/oră, au indicat autoritățile locale.

Un bilanț indică patru morți și un dispărut, precum și 130 de persoane cu răni ușoare.

Imaginile difuzate pe rețelele de socializare arătau un vârtej negru provocând daune semnificative în calea sa.

La începutul lunii mai, o furtună violentă însoțită de vânturi puternice a ucis 11 persoane într-un oraș de lângă Shanghai.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău