Cel puțin 10 răniți s-au înregistrat în urma unei furtuni puternice la Moscova

  • 10 Mai 2019 12:31
Cel puțin 10 răniți s-au înregistrat în urma unei furtuni puternice la Moscova

12 persoane au fost rănite joi, 9 mai, în urma unei furtuni puternice înregistrată la Moscova. Peste 70 de copaci au fost puși la pământ în mai multe raioane ale Moscovei unde s-a înregistrat furtună și vânt puternic, anunța serviciile ruse de urgență,scrie Rador.


"12 persoane au fost rănite, dintre care două grav, acestea fiind spitalizate", a precizat Ministerul rus pentru Situații de Urgență. Peste 10 persoane au fost ranite, dintre care două grav, în urma unei furtuni violente ce a afectat joi Moscova, au confirmat autoritățile ruse, scrie presa locală, citată de Agenția de presă RIA NOVOSTI. Copacii puși la pământ au distrus cinci autoturisme.

Precipitații abundente și grindină s-au înregistrat ieri la Moscova, iar vremea nefavorabilă se va menține câteva zile la rând, a precizat specialistul principal al Centrului de Meteorologie Fobos, Aleksandr Sinenkov.
"Procese de instabilitate atmosferică, precipitații, furtuni sunt așteptate și vineri în zona atmosferică. Fenomenele respective se vor menține și în zilele următoare, accentuându-se sâmbătă în mod special", a mai declarat specialistul principal al Centrului de meteorologie Fobos, Aleksandr Sinenkov. Meteorologul rus a precizat că peste zona atmosferică a capitalei Moscova traversează un ciclon. Ploile se vor reduce ușor cantitativ, a precizat meteorologul rus. 

"Copacii au fost smulși din rădăcini și aproape 90 de acoperișuri au fost distruse în oras. De asemenea, trăsnetele au provocat câteva incendii, care au fost stinse repede. Pe 9 mai, capitala Rusiei a fost lovită de ploi abundente, care au provocat numeroase inundații, însă nu s-au soldat cu victime" a mai adăugat specialistul principal al Centrului de Meteorologie Fobos, Aleksandr Sinenkov.

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău