Cel mai vârstnic urs polar din Europa a murit la Zoo Berlin

  • 27 Decembrie 2021 19:46
Cel mai vârstnic urs polar din Europa a murit la Zoo Berlin

Zoo Berlin a rămas fără celebrii săi urși polari după ce Katjuscha a murit la vârsta de 37 de ani, la un deceniu de la decesul lui Knut, care a fost atracția principală a grădinii, informează agenția DPA luni, citată de Agerpres.

Katjuscha, o femelă de urs polar și totodată cel mai vârstnic urs polar din Europa, a fost găsită moartă de către îngrijitori pe 24 decembrie, în zona exterioară din spațiul ei închis, a anunțat luni grădina zoologică.

În mod obișnuit, durata de viață a urșilor polari este de 25 până la 30 de ani. Katjuscha avea probleme cardiace de mai mult timp, pentru care primea tratament.

"În următoarele săptămâni se va decide cum vom merge mai departe în ceea ce privește spațiul urșilor polari de la Berlin Zoo", se precizează într-un comunicat.

Alți doi urși polari trăiesc la cealaltă grădină zoologică din Berlin, Tierpark, care se află în estul orașului și este deținută de aceeași companie.

Katjuscha s-a născut la grădina zoologică din orașul Karlsruhe în 1984 și a fost adusă la Zoo Berlin după un an.

Ea a trăit împreună cu ursul polar Knut, care a devenit un simbol al Berlinului după ce a fost crescut de către îngrijitori imediat după ce a venit pe lume, în 2006.

Knut a fost una dintre cele mai mari vedete din istoria grădinii zoologice și întreaga Germanie a fost în stare de șoc când a murit prematur, în 2011, în urma unei probleme la nivelul creierului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:9,39 m/s
Mon
13
Tue
15
Wed
17
Thu
17
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău