Cel mai vârstnic bărbat din Franța a murit de COVID-19 la 112 ani

  • 16 Decembrie 2021 10:45
Cel mai vârstnic bărbat din Franța a murit de COVID-19 la 112 ani

Cel mai vârstnic bărbat din Franța, Marcel Meys, a murit la 112 ani în noaptea de marți spre miercuri într-un spital din orașul Vienne, situat în sud-estul țării, după ce a contractat COVID-19, potrivit unui anunț făcut de fiica lui, informează AFP, citat de AGERPRES.

"Locuia încă în casa lui, dar a făcut COVID-19 și starea lui s-a înrăutățit, a fost plasat sub oxigen, medicii au făcut tot ce era posibil, dar, ce vreți, la 112 ani...", a declarat Nicole Boiron, unica fiică a lui Marcel Meys.

El era internat din data de 2 decembrie. Marcel Meys s-a născut pe 12 iulie 1909 și continua să locuiască singur în casa lui. "Era fericit, pentru că se afla acasă, avea încă mintea întreagă. Deși trăia singur, primea ajutor", beneficiind de asistență specializată la domiciliu, a adăugat Nicole Boiron.

Marcel Meys, fost angajat al serviciului local de ambulanță, a supraviețuit ambelor războaie mondiale și era văduv din 1998. Avea probleme auditive și era aproape orb, potrivit fiicei sale. A devenit cel mai vârstnic bărbat din Franța pe 5 octombrie, după moartea lui Jules Theobald, un fost docher și pescar din Martinica, decedat tot la vârsta de 112 ani, în orașul Fort-de-France.

Nicio organizație oficială nu decernează titlul de "decan de vârstă" în Franța. Această listă a celor mai longevive persoane din țară este alcătuită de Laurent Toussaint, un pasionat de statistică devenit de-a lungul anilor un expert renumit în centralizarea datelor despre persoanele centenare și supra-centenare.

"Marcel Meys se afla la doar 15 zile înainte de a deveni cel mai vârstnic bărbat din Franța din toate timpurile. Jules Theobald a murit la 112 ani și 171 de zile, iar Marcel Meys a trăit 112 ani și 156 de zile", a declarat expertul francez.

Potrivit acestui specialist, în Franța există "un singur bărbat și 33 de femei" care au peste 110 ani, pragul necesar pentru ca o persoană să fie considerată "supra-centenară". Patru bărbați de 109 ani sunt pe cale să intre în acest cerc restrâns.

După decesul lui Marcel Meys, cel mai vârstnic bărbat din Franța este, probabil, un locuitor din Nisa, care a împlinit 111 ani pe 6 decembrie.

Cea mai vârstnică femeie din Franța are 117 ani. Călugărița André, născută Lucile Randon, potrivit documentelor sale de stare civilă, s-a născut pe 11 februarie 1904, a contractat COVID-19 în ianuarie 2021 și s-a însănătoșit fără să rămână cu sechele. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:4,63 m/s
Sun
13
Mon
13
Tue
12
Wed
9
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău