Cel mai vânat operator de drone rus, responsabil de moartea a 500 de soldați ucraineni, a fost eliminat

  • 20 Ianuarie 13:20
Cel mai vânat operator de drone rus, responsabil de moartea a 500 de soldați ucraineni, a fost eliminat

Unul dintre cei mai vânați soldați ruși, cu nume de cod Moise, un operator de drone responsabil pentru moartea a circa 500 de militari ucraineni, a fost eliminat în regiunea Herson. Informația, care apare pe mai multe conturi de pe rețelele sociale rusești, ar fi fost confirmată chiar de soția victimei.

„Forțele de apărare ucrainene au lichidat unul dintre cei mai eficienți operatori ruși de drone FPV, cu indicativul Moise, în Krinki (regiunea Herson - n.r.). Acest lucru a fost raportat de mai multe canale pro-ruse, făcând referire la un mesaj care a apărut pe canalul lui Moise, postat de soția sa”, a anunțat contul War Translated pe rețeaua X, scrie Digi24.

Potrivit sursei citate, Moise ar fi fost „cel mai de succes operator FPV” rus, referire la dronele încărcate cu explozibili, cu ajutorul cărora sunt atacate ținte ale inamicului.

War Translated citează la rândul său surse de pe rețeaua socială rusească Telegram, unde mai multe conturi au relatat despre uciderea operatorului rus de drone.

Informația ar fi fost confirmată chiar de soția lui Moise, pe canalul său de Telegram.

Sursele vorbesc de un palmares impresionant al operatorului de drone: circa 500 de sodați ucraineni eliminați, precum și 30 de ambarcațiuni scufundate. Ultimul mesaj postat de Moise pe contul său de Telegram a fost în urmă cu două zile: „Este iad în Krinki...”.

Moise făcea campanii de strângere de fonduri pe rețelele sociale, pentru a cumpăra drone.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău