Cel mai sângeros atac în Pakistan din ultimul an, soldat cu zeci de morți și răniți. ISIS revendică atentatul

  • 13 Iulie 2018 19:37
Cel mai sângeros atac în Pakistan din ultimul an, soldat cu zeci de morți și răniți. ISIS revendică atentatul

Cel puțin 70 de persoane au fost ucise, iar alte 40 au fost rănite în urma exploziei unei bombe în cursul unei reuniuni electorale desfășurate în orașul pakistanez Mastung, informează site-ul cotidianului Le Figaro și agenția Reuters, citate de Mediafax.

Alte 120 de persoane au fost rănite în atentat. Bilanțul prezentat inițial era de 20 de morți și zeci de răniți. Aproximativ 1.000 de persoane participau la mitingul electoral.

Potrivit RADOR, gruparea extremistă Stat Islamic a revendicat atacul sinucigaș care a avut loc la mitingul electoral din Pakistan, a comunicat agenția de presă a grupării, Amaq. Cel puțin 70 de persoane și-au pierdut viața în urma exploziei produse la la un miting electoral în sud-vestul Pakistanului, în cel de-al doilea atac produs, vineri, la un astfel de eveniment, au comunicat oficiali pakistanezi, pe fondul tensiunilor legate de revenirea în țară a fostului premier, Nawaz Sharif, înainte de votul din 25 iulie.

Explozia reprezintă cel mai sângeros atac din ultimul an din Pakistan și este al treilea incident legat de alegeri, din această săptămână. Ministrul interimar al sănătății din Belucistan, Faiz Kakar, a declarat pentru Reuters că bilanțul victimelor a crescut la 70 de morți și peste 120 răniți. anterior, poliția anunțase că peste o mie de persoane participau la mitingul electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău