"Cel mai rău loc de pe Pământ pentru copii". Doar în ultimele trei zile, în Afganistan, 27 de copii au fost uciși și 136 răniți

  • 10 August 2021 13:00

Cel puțin 27 de copii au fost uciși în Afganistan în ultimele trei zile, în contextul conflictelor dintre talibani și forțele guvernamentale, a transmis ONU. UNICEF a comunicat că este șocantă escalarea atât de rapidă a violențelor care au ca victime copii, transmite DIGI24.ro.

Într-o declarație transmisă luni, UNICEF a declarat că atrocitățile comise împotriva copiilor cresc de la zi de zi, potrivit sursei citate

Cele 27 de decese au fost înregistrate în trei provincii - Kandahar, Khost și Paktia. Aproximativ 136 de copii au fost răniți în aceste zone în ultimele trei zile, a spus UNICEF.

O mamă a povestit că locuința le-a fost bombardată în timp ce dormeau, iar fiul ei de 10 ani a suferi arsuri și răni îngrozitoare. De teama de a nu fi surprinși în case de aceste atacuri, mulți copii și-au părăsit locuințele împreună cu familiile lor și au ajuns să doarmă afară.

"Afganistanul a fost mult timp unul dintre cele mai rele locuri de pe Pământ pentru copii, dar în ultimele săptămâni și, mai ales în ultimele 72 de ore, acest lucru a devenit mult mai rău", a declarat Samantha Mort, reprezentant UNICEF, scrie BBC.

În acest context, UNICEF a cerut tuturor părților implicate în aceste conflicte să protejeze copiii și să se asigure că ei nu vor fi răniți.

În ultima lună peste 1.000 de civili au fost uciși în urma conflictului.

Talibanii au capturat șase capitale provincială în lupta lor pentru preluarea controlului asupra Afganistanului. Forțele guvernamentale au fost eliminate din Aybak, în provincia nordică Samangan, relatează Reuters. Ocuparea acestui oraș are loc în contextul asaltului puternic al talibanilor împotriva forțelor guvernamentale după retragerea trupelor americane din această țară.

Aybak este a șasea capitală de provincie capturată de talibani, după ce, cu o zi în urmă talibanii capturaseră orașul Taloqan, în nord-estul țării.

"În acest moment, talibanii se luptă cu forțele guvernamentale pentru a captura sediul poliției și clădirea guvernatorului de provincie", spune Ziauddin Zia, un parlamentar local din Aybak.

Insurgenții au luat controlul asupra trei capitale regionale pe parcursul weekend-ului – Zaranj, capitala provinciei sudice Nimroz, Sar-e Pol, capitala provinciei nordice cu același nume și Taloqan, în Takhar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău