Cel mai mare producător de ulei vegetal din R. Moldova este acuzat de concurență neloială

  • 29 Decembrie 2023 09:40
Cel mai mare producător de ulei vegetal din R. Moldova este acuzat de concurență neloială

Companiile Floarea Soarelui SA și Lux Proba Grup SRL "au realizat și pus în aplicare, în perioada octombrie 2019-iunie 2022, un acord/practică concertată de stabilire/fixare a prețurilor în vederea alinierii politicii de preț și împărțirii clienților pe piața aprovizionării cu ulei de floarea-soarelui îmbuteliat pe teritoriul Republicii Moldova", susține Consiliul Concurenței, transmite mold-street.com.

Instituția anunță că a finalizat raportul pe o investigație inițiată de Consiliul Concurenței din oficiu privind semnele încălcării prevederilor art. 5 și art. 11 din Legea concurenței pe piața aprovizionării cu ulei de floarea-soarelui.

Au coordonat politica de prețuri la uleiul de floarea soarelui

Îngrijorările concurențiale constatate în raport vizează modalitatea de stabilire a prețurilor de furnizare a uleiului de floarea-soarelui îmbuteliat pe teritoriul Republicii Moldova.

"Conform concluziilor din raport, întreprinderile „Floarea Soarelui" SA și „Lux Proba Grup" SRL au realizat și pus în aplicare, în perioada octombrie 2019-iunie 2022, un acord/practică concertată de stabilire/fixare a prețurilor în vederea alinierii politicii de preț și împărțirii clienților pe piața aprovizionării cu ulei de floarea-soarelui îmbuteliat pe teritoriul Republicii Moldova, fapt interzis prin prevederile art. 5 alin. (1) și (3) lit. a) din Legea concurenței", comunică Consiliul Concurenței.

Continuarea aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău