Cel mai mare producător de oțel din lume anunță concedieri, în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de dolari

  • 11 Februarie 2021 18:14
Cel mai mare producător de oțel din lume anunță concedieri, în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de dolari

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel din lume, intenționează să renunțe la 20% din personalul de birou în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de dolari, după ce joi a raportat un profit trimestrial peste estimări, transmite Reuters, citat de Agerpres.

De asemenea, grupul a informat că directorul financiar Aditya Mittal va prelua funcția de director general de la fratele său, Lakshmi, care a înființat compania în 1976 și va deveni președinte executiv.

"Am lucrat strâns împreună de când el s-a alăturat companiei, în 1997, și într-adevăr în ultimii ani am condus efectiv firma împreună", a afirmat Lakshmi Mittal.

Familia Mittal deține peste 35% din companie.

ArcelorMittal, care are aproximativ 190.000 de angajați, a anunțat că va implementa în următorii doi ani un program de reducere a costurilor cu un miliard de dolari. Acesta include sporirea productivității, scăderea numărului de furnizori și reducerea cu o cincime a personalului de birou.

Lakshmi Mittal a declarat că în trimestrul patru din 2020 condițiile de pe piață s-au îmbunătățit și compania estimează acum o creștere a cererii de oțel de 4,5 - 5,5% în 2021.

Compania va relua plata dividendelor, de 0,30 dolari pe acțiune, și va returna acționarilor încă 570 milioane de dolari printr-un nou program de răscumpărare de acțiuni.

Compania, cu sediul în Luxemburg, a dat asigurări că impactul celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus (Covid-19) a fost limitat până acum asupra clienților săi din domeniul industriei, construcțiilor și auto.

Profitul de bază aproape s-a dublat în trimestrul patru din 2020, la 1,73 miliarde de dolari, în timp ce analiștii se așteptau la 1,47 miliard de dolari.

ArcelorMittal deține în România unități de producție la Iași, Roman și Hunedoara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău