Cel mai mare patinoar natural din lume s-a redeschis, după o pauză de doi ani, în Canada

  • 21 Ianuarie 15:25
Cel mai mare patinoar natural din lume s-a redeschis, după o pauză de doi ani, în Canada

Rideau Canal Skateway, cel mai mare patinoar natural din lume, aflat în Canada, s-a redeschis pentru patinatori duminică dimineață, pentru prima dată după doi ani, a precizat National Capital Commission (NCC), potrivit Reuters.

Rideau Canal Skateway, care are o lungime de 7,8 kilometri, inaugurat în urmă cu peste 50 de ani, face parte dintr-un sit inclus în patrimoniul UNESCO din capitala Canadei, Ottawa, și este totodată una din principalele atracții ale pasionaților de patinaj în aer liber pe perioada iernilor aspre canadiene, conform Agerpres.

Pentru prima dată în istoria sa, patinoarul nu și-a redeschis porțile publicului în sezonul precedent, la începutul anului 2023, din cauza lipsei gheții, a precizat la vremea respectivă NCC, instituția care administrează și întreține patinoarul, invocând iarna blândă în contextul încălzirii climatice.

„Echipa noastră a învățat mult din provocările de anul trecut și am reușit să punem în aplicare anumite măsuri, ajutați de temperaturi mai specifice pentru acest sezon, iar anul acesta să putem deschide'', a precizat directorul NCC, Tobi Nussbaum.

„O secțiune de 1,9 kilometri, între punctele de acces Pretoria Bridge și Bank Street, va fi deschisă pentru patinatori”, a mai spus NCC.

NCC declarase anterior că patinoarul se poate deschide doar când gheața are o grosime de cel puțin 30 de centimetri, iar pentru acest lucru este nevoie de 10 până la 14 zile cu temperaturi cuprinse între -20 de grade Celsius și - 10 grade Celsius.

NCC și Consiliul pentru Standarde al Canadei au comandat o evaluare a riscului privind schimbările climatice pentru a înțelege impactul acestor fenomene asupra Rideau Canal Skateway.

În cazul unui scenariu cu emisii moderate, „NCC ar trebui să se pregătească pentru sezoane cu mai puțin de 40 de zile propice patinajului, în circa 50% din situații'', se spune în evaluare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău