Cel mai mare oraș din Canada intră în ''izolare'' începând de luni

  • 21 Noiembrie 2020 14:20
Cel mai mare oraș din Canada intră în ''izolare'' începând de luni

Cel mai mare oraș din Canada, Toronto, și o mare parte din împrejurimile sale vor fi plasate în ''izolare'' începând de luni din cauza agravării epidemiei de COVID-19, a anunțat vineri prim-ministrul provinciei Ontario, informează AFP, citată de Agerpres.

''Începând de luni, 23 noiembrie, ora 00:01, Toronto și Peel vor fi plasate în izolare'', a precizat Doug Ford cu prilejul unei conferințe de presă.

Perioada de carantină, în timpul căreia toate adunările private în interior vor fi interzise, va dura cel puțin 28 de zile, iar contravenienții riscă o amendă de 750 de dolari canadieni (483 de euro).

''Situația este extrem de gravă și sunt necesare acțiuni suplimentare pentru a preveni ca scenariu să se agraveze și mai mult'', a argumentat acesta.

Adunările în exterior vor fi limitate la 10 persoane, la fel ca și slujbele religioase, ceremoniile de înmormântare sau căsătorie.

În schimb, unitățile care oferă servicii de îngrijire, precum saloanele de coafură, sălile de fitness, de bingo și cozinourile vor fi închise.

Școlile vor rămâne deschise, dar restaurantele și afacerile neesențiale nu vor fi deschise decât pentru comenzi la pachet sau livrări la domiciliu.

''Nu ne putem asuma riscul ca spitalele noastre să se supraaglomeeze'', a avertizat Ford în contextul în care provincia cea mai populată a Canadei a atins pragul de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus.

Premierul canadian Justin Trudeau i-a avertizat anterior pe canadieni că vor trebui să se mobilizeze rapid în fața unei ''creșteri exponențiale a cazurilor'' de coronavirus după publicarea unor noi previziuni alarmiste de către autoritățile sanitare.

''Lunile care urmează vor fi dificile'', a avertizat Trudeau pe o tonalitate gravă, cu prilejul unei conferințe de presă ținute în fața reședinței sale oficiale din Ottawa, așa cum avea obiceiul în perioada primului val de infectări.

''Suntem pe cale să vedem o creștere exponențială a cazurilor'', cu riscul de a ''copleși spitalele'', a insistat acesta, la câteva ore după publicarea celor mai recente previziuni, care estimează până la 60.000 de noi cazuri zilnice până la sfârșitul lunii decembrie dacă rezidenții Canadei slăbesc eforturile de combatere a transmiterii virusului.

''Trebuie să facem alegeri înțelepte, conștiente, să nu ne întâlnim cu prieteni, să nu sărbătorim aniversări, să interacționăm virtual, să rămânem acasă pe cât de mult timp posibil'', a solicitat Trudeau. Acesta a făcut apel la canadieni să rămână la domiciliu pe cât de mult timp posibil și să pună accentul pe munca de acasă.

''Fără o reducere suficientă a numărului de contacte, ne așteptăm la 20.000 de cazuri diagnosticate pe zi până la finalul lunii decembrie, urmate de o creșterea a spitalizărilor și a deceselor'', a declarat Howard Njoo, director adjunct al Agenției de sănătate publică din Canada.

''Trebuie urgent să reducem rapid ratele de infectare pe teritoriul țării'', a mai subliniat acesta.

Pe teritoriul Canadei au fost înregistrate 317.000 de cazuri și 11.273 de decese potrivit bilanțului de vineri. De asemenea, Canada a recenzat în medie aproape 4.800 de cazuri zilnice și 65 de decese în decursul ultimelor șapte zile, cifre într-o creștere semnificativă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău